Kılıçdaroğlu'ndan 'göreve devam' sinyali!

TAKİP ET

Partisinin 81 il başkanı ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dikkat çekici bir çıkışta bulundu. Bazı il başkanlarının 'gemiyi limana bırak' dediği iddia edilen toplantıda Kılıçdaroğlu'nun yanıt olarak 'aday gösterilirsem devam ederim' dediği belirtildi.

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kurultay sürecini başlatan partiler arasında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘değişim’ rüzgarları esiyor. Bir çok kademeden seçimin mağlubiyetinin faturası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kesilirken, ‘ben adayım demem’ çıkışında bulunan Kılıçdaroğlu genel merkezde bir yandan da önemli toplantılar yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde partisinin 81 il başkanı ile bir araya gelen  CHP Lideri Kılıçdaroğlu, il başkanlarının eleştirilerini dinlerken kulislere de bir çok iddia yansımış durumda. Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal’ın haberine göre toplantıda bazı il başkanları Kılıçdaroğlu’na ‘bırak’ mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu’nun ise bu eleştirilere “Gemiyi limana götüreceğim. Ben hiçbir zaman ‘Burayı bırakmam’ demedim. Bugüne kadar da hiçbir zaman ‘Adayım’ demedim. Siz beni aday yaptınız. Ben yine aday olmam ancak aday gösterilirsem devam ederim” dediği iddia edildi.

LİSTE ELEŞTİRİLERİNİ KABUL ETTİ

Başkanların “Partinin birçok kararını basından ya da ittifak partilerinden öğrendik. İttifak partilerinin bir katkısı olmadı. İkinci turda da onlardan fazla bir destek alamadık” dediği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun tüm eleştirileri dinledikten sonra ittifaka verilen milletvekillerine ilişkin, “Milletvekili listelerini son anda gördüm. Düzeltmeye zaman kalmadı. 600 milletvekili adayının hepsiyle tek tek ilgilenmem mümkün değil. Bu bağlamda görevli ekipler vardı. Hepsi de örgüt tarafından bilinen, tecrübeli isimlerdi. Hatalarımız oldu. Sadullah Ergin’in Çankaya’dan aday gösterilmesi yanlıştı, başka yerden olabilirdi. Ancak seçimin kazanılması için bazı fedakârlıklar gerekiyordu” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun başkanların bu kapsamda dile getirdiği ön seçim gibi önerilere de destek verdiği vurgulandı.

Toplantıda “genel başkan değişimine ilişkin bir çıkış yapılmadığı” da aktarıldı. Bu kapsamda Özgür Özel ya da Ekrem İmamoğlu’nun adaylık açıklamalarının konuşulmadığı söylenirken, bazı başkanların sadece “Gemiyi limana götürün ve teslim edin” demekle yetindiği belirtildi. 

kemal kılıçdaroğlu