Kılıçdaroğlu'ndan İzmirli gençlere çağrı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'den vatandaşlara seslendi. İzmir'de ilk kez oy kullanacak 215 bin 650 gence seslenen Kılıçdaroğlu, 'Sevgili gençler, İzmir'de 215 bin 650 genç ilk kez sandıkta oy kullancak. Kendilerini göstermeleri gereken bir seçim. Bu seçimler hiç bir çocuğun yatağa aç girmeyeceği seçimlerdir. Bu seçim ayrılmak değil, kucaklaşma seçimidir. Bu seçimler Türkiye'ye demokrasi getirme seçimidir' dedi.

Nur DAYI/ İZMİR GÜNDEMİ- 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi mitingler hız kazanırken bugün, Cumhuriyet Halk Partisi lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın liderleri Gündoğdu Meydanı’ndan İzmirlilere seslendi. 


Mitinge Millet İttifakı liderleri; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı. 

"GENÇLERİMİZ TARİHE BİR NOT DÜŞECEK"

Millet İttifakı liderlerinin ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “İzmir'deyiz, kuruluşun ve kurtuluşun kentindeyiz. Hasan Tahsin'lerin kentindeyiz.  Benim umudum sizlersiniz, beraber birlikte Türkiye'nin içine düştüğü bu durumdan birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte sandığa gideceğiz. Söz mü? Bende size söz veriyorum, Bay Kemal’in sözünü veriyorum. Türkiye’yi aydınlığa çıkarıcam. Herkes için adalet olacağız, 85 milyonu kucaklayacağız. Herkes emin olsun Bay Kemal onun yanında olacak. Adalet kavramını büyütmemiz lazım. Adalet her yerde olmalı. Bunu sağlayacağız. Sevgili gençler, İzmir’de 215 bin 650 genç ilk kez sandıkta oy kullancak. Kendilerini göstermeleri gereken bir seçim. Bu seçimler hiç bir çocuğun yatağa aç girmeyeceği seçimlerdir. Bu seçim ayrılmak değil, kucaklaşma seçimidir. Bu seçimler Türkiye’ye demokrasi getirme seçimidir. Yaklaşık 5 milyon genç ilk kez sandığa gidecek. Gençlerimiz tarihe bir not düşecek. Daha ileriki yaşlarında çocuklarına, otoriter bir yönetim vardı, bir yazı yazarken ailelerimiz bizi uyarırdı, ben 14 Mayısta sandığa gittim otoriter yönetimi değiştirdim demokratik bir ülke inşa ettim. Benim oyum demokratik bir ülke için çok önemlidir. 21 yy dünyasında Türkiye'nin gücünü göstermeye ihtiyacı var. Türkiye'nin dünya ile rekabete ihtiyacı var. En yetkili insanlar ile birlikte kurdu. Bir kemal kurdu birinci yüzyıl başladı, ikinci yüzyıl başladı bir kemal geldi. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Sizden tek isteğim sandığa gidin oy kullanın. Millet İttifakı'na oy isteyin. Bu ülkeye baharları huzuru kardeşliği getireceğim" dedi.

 

"BENİM SARAYLARDA GÖZÜM YOK"

Ülkeye 5 yıl içinde 300 milyar dolar para getireceğini ve bu paranın yatırımlara ayrılacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülke inşa edeceğiz.Bu ülkeye refahı, kardeşliği getireceğim! 5 yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek ve tamı yatırıma ayrılacak.  Dışarıya götürdüler 418 milyar dolar var. O parayı son kuruşuna kadar alıp Türkiye’ye getireceğim. Öyle gidip ABD’de çiftlikler alıp, gökdelenler yapacaklar… Bay Kemal bunları yemez. Tamamını alıp son kuruşuna kadar getireceğim.  Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem, tüyü bitmemiş yetimin hakkını asla yedirtmem. Onlar yandaşı için çalışır Bay Kemal vatandaşı için çalışır. Sizin hayaliniz Bay Kemal'in hedefi olacak. Gençler geleceğini yurt dışında arıyor biliyorum. Aile ister ki çocuğumun işi olsun huzurlu hayatı olsun ister. Milyonlarca evde işsiz gencimiz var. Bu tabloyu ters düz etmemiz lazım. Köylerdeki okulları açacağız 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Kırsalda veteriner hekim ziraat teknisyeni olacak. Hayvanların aşıları yapılacak. Öğretmenler maaş alıyorsa onlarda aynı yerden devletten maaş alıca. Yeniden bir anlayışı yeni bir devleti yaratıyoruz. Diyorlar ya parayı nerden bulacaksın? Onlar 5'li çeteye çalışacak. Benim saraylarda gözüm yok. Mustafa kemalin mütevazi Çankaya'sına gideceğim orada hizmet edeceğim. Saraylarda 4-5 yerden maaş alan var onları da keseceğim. Onları kapının önüne koyacağım. 16 uçağı var beyefendinin 16'sınıda satıp yangın uçağı alacağız orman yangınlarını söndüreceğiz.  İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Bunun için üretmek üretirken harcanan alın terinin emeğini vermemiz lazım. Her şey çok güzel olacak. Bu Ülkeye baharları getireceğiz." dedi.