Kılıçdaroğlu'ndan mobilyacılara destek

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu, İzmir'de Mobilyacılar Akademisinde esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında esnafın kullandığı krediden faizleri sileceklerini aktararak 'Başta esnaf sanatkârlar olmak üzere tüm millete nefes aldıracağız. Büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, il başkanımız sizin emrinizdedir' dedi.

İZMİR GÜNDEMİ- CHP Lideri Kılıçdaoğlu İzmir mesaisine Karabağlar Belediyesi Mobilya Akademisi’nde mobilyacı esnafıyla bir araya gelerek başladı.

Mobilyacılara seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Başkanlarımızı dinledim; Böyle bir binaya ihtiyaç duyduklarını ama hayata geçmediğini, bu binayla ara eleman sorununu çözeceklerini ifade ettiler doğrudur. Esnaf devletin ana omurgası, devlete yük olmaz, vergi verir. Esnaf dünyadaki tüm ülkelerde özel olarak korunur. Bizim anayasamızda bir madde var, size teşvik verecek olan iktidar anayasadan gücünü almaktadır. Bu gerçekleşiyor mu bu ayrı, buna girmek istemem. Birçok sorunla karşılaşıyorsunuz, sizin devlette muhatabınız yok. Bu yüzden Esnaf Bakanlığı kurulmalı, şikayet ediyorsunuz, bu şikayetler tüm bakanlıklar arasında paylaşılıyor, sonuca varılmıyor. Bir bakanlığınız olması lazım bu yok, bunu yapacağız. Birlikte, gücümüzü sizden alarak yapacağız. Bunu yapınca esnafın sorunu kalmayacak. 3 harfli mağazalardan şikâyet ediyorsunuz, şikâyeti hangi bakanlığa yapıyorsunuz, muhatabınız yok, havaya yapıyorsunuz. Biz bunu alıyoruz ama biz parlamentodaki 600 milletvekili de bunu bilsin, bir şey yapsın istiyoruz Bizim parlamentodaki varlık nedenimiz vatandaşın sorunlarını çözmek zaten. Marangozluk çok değerli bir meslek, çocukluğumda ben de olabilir miyim diye hayal ederdim. Mahallemizde genç bir marangoz abimiz vardı; Sandık yapmasını, cila yapmasını öğrendik, hayatımda uhde olarak kaldı. Yaratıcılığı güçlü bir meslek. Tarihten kalan müzede saklanan kapılar var. Bu alan ölmeyecek bir alandır Bir binanın yapıyorsunuz; kapısı, penceresi, koltuk, masa gerekiyorsa marangoz yapacak bunu. Bu mesleğin kendini yenilemesi, büyümesi, geliştirmesi lazım. Bunun için de akademiye, düşünen, yaratan insanlara ihtiyaç var. Bunları bu tür merkezlerde yapabilirsiniz” dedi.  

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇÖZÜM ÇAĞRISI  
Mobilyacılara çözüm çağrısın da bulunan Kılıçdaroğlu, "Pandemide büyük sıkıntılar çektiniz biliyorum. Az önce başkanımız;  Elbette sıkıntı çektik ama bir sıkıntı çekiyorsak, bu sıkıntının yükünü eşit paylaşalım dedi, doğru. Esnaf ezildi, mağdur. En büyük haksızlığı yaşadığımız dönem bu dönem oldu. Bu zamanı geldiğinde çözülecek. Az kaldı, bunların tamamını çözeceğiz. Sizi ister Halk bankası isterse kredi kooperatifleri herhangi bir banka, faiz borçlarının tamamını sileceğiz. Yükseltecekler şimdi faizleri, sadece ana parayı makul taksitlerle alacağız. Esnafın ayağa kaldırılması lazım. Esnaf ayağa kalkınca Türkiye ayağa kalkacak. Esnafa değer vermemiz, büyütmemiz lazım. Esnafın çalışacağı alan planlanmalı. Aynı sokakta 5 berber dükkanı açamazsınız. Bu planlanmalı, hereksin kazanacağı ortam yaratılmalı. Devlet Planlama Teşkilatı neden kapatıldı, neden geleceğimizi planlayamıyoruz. Eğitim sisteminden de söz edildi. Biz Organize sanayi bölgelerinde güzel okullar açacağız, teknoloji liseleri açacağız. Buralar müşterek çalışacak, ara elaman, yeni elemana yetiştirmemiz lazım. Herke üniversite mezunu herkes makam istiyor bu ülkenin başka işe ihtiyacı yok mu. Türkiye’nin  çözülemeyecek sorunu yoktur. Sorunların çözümü akılla mantıkla olur. ‘Her şeyi ben biliyorum’ demek olmaz, devlet bir kişiye teslim edilemez. Bazı zamanlar Osmanlıya vurgu yaparlar, padişah vardı, altında vezirler vardı, Başbakan vardı, Darilfinun vardı, insanlar yetişir valiliklere gönderilirdi. Biz sorunları çözeceğiz, kimse umutsuzluğa kapılmasın. Başta esnaf sanatkârlar olmak üzere tüm millete nefes aldıracağız. Büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, il başkanımız sizin emrinizdedir. Bir sorununuz olduğunda sorunlarınızı çözmek bizim boynumuzun borcudur” açıklamasında bulundu.  

chp kemal kılıçdaroğlu mobilyacılar