Kılıçdaroğlu'ndan 'mülteci planı' açıklaması

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'in konuğu oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’in konuğu oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Hem seçime hem iktidara hazırız. Kişinin kimliği, inancı, yaşam tarzı başımızın üstüne. Ben o insanların tamamının sorunlarına talibim” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Suriyeli sığınmacılar konusundaki açıklamaları şöyle: 

"Sorunlar giderek ağırlaşıyor. Bunları çözmeye talibiz. Her yerde büyük sorunlar var, bunların çözülmesi lazım. Devletin yeniden ayağa kalkması lazım.

İktidar olduğumuz zaman mültecileri ülkelerine göndereceğim. Bunların kayıtları var. Bir kısmı da kayıt dışı. Öncelikle büyükelçilikleri açacağız. Suriye'deki iç savaşın bitmesi için bütün çabayı göstereceğiz. Şam yönetimiyle de Avrupa Birliği ile de Rusya ile de ABD ile de görüşmemiz lazım. 

Gideceğiz Avrupa'ya diyeceğiz ki, 'Bakın iç savaş bitti. Siz bunların kendi ülkelerinize de gelmesini istemiyorsanız bizim bunları Suriye'ye yerleştirmemiz lazım' diyeceğiz. Evi, okulu, yolu, hastaneyi yapacağız. 

 Gaziantepli sanayicilere diyeceğiz, 'Şu fabrikaları kurun'. Bir şey daha yapacağız, oturup Esad ile konuşacağız. Can ve mal güvenliklerini beraber sağlayacağız. Bundan sonra bütün mesele çözülür."

kemal kılıçdaroğlu mülteci