Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya sert çıkış: Sen kimi görevden alıyorsun?

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu Soylu'ya sert çıktı, 'Ekrem İmamoğlu'nun adını ağzına alman için önce ağzını bir yıkayacaksın, sen atamayla o seçimle gelmiş' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "hakaret" ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezası verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da grup toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu'nu Ankara'ya davet etmişti. İkili bugün grup toplantısı öncesi bir görüşme gerçekleştirdi.

Grup toplantısında Kılıçdaroğlu, "Hiç meraklanmayın halkın iktidarını mutlaka kuracağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 85 milyonu kucaklayacağız, bunun sözünü veriyorum. Bu ülkeye demokrasiyi beraber getireceğiz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuğa istismar açıklaması sonrası Kılıçdaroğlu konuyla ilgili "Bakan geldi diyor ki 2 yıldır olaydan haberimiz var. Devleti, savcıları, polisleri çalıştırmadılar, sahte raporlar aldırdılar, arkasındaki güç kim?" ifadesini kullandı.

Soylu'ya sert çıkış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İmamoğlu'yla ilgili açıklamalarını sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu "Sen kimsin Süleyman Soylu? Sen İmamoğlu'nun tırnağı olamazsın" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Neymiş 16 milyonun sevgilisini görevden alacakmış, sen kimi görevden alıyorsun? Ekrem İmamoğlu’nun adını ağzına alman için önce ağzını bir yıkayacaksın, sen atamayla o seçimle gelmiş. Biz dedik, İmamoğlu büyük lokmadır boğazınıza takılır.

SOL HABER

ekrem İmamoğlu chp kemal kılıçdaroğlu süleyman soylu