Kılıçdaroğlu Roman Buluşması'na katıldı: Bay Kemal'in kavgası adalet getirme kavgasıdır

TAKİP ET

Halk Konut Projesi'nin ilk ayağı olan Dilber Apartmanı ve Karabağlar'da Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve isim babası olduğu Orhan Kemal İlk ve Ortaokulu'nun temel atma törenlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı büyük Roman Buluşması'na katılan CHP Genel Başkanı, sandıkta altı ok çağrısı yaparken, "Unutmayın Bay Kemal'in kavgası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne adaleti getirme kavgasıdır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de önemli bir pazar mesaisine imza attı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk Konut Projesi'nin ilk ayağı olan Dilber Apartmanı ve Karabağlar'da Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve isim babası olduğu Orhan Kemal İlk ve Ortaokulu'nun temel atma törenlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı büyük Roman Buluşması'na katıldı. 

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) gerçekleşen ve ülkenin dört bir yanından belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının katıldığı buluşmada büyük sevgi gösterileriyle karşılanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu önemli mesajlar verdi. 

"TÜRKİYE'DE İLK KEZ BÖYLESİ GÜZEL BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Sözlerine, "Bu ülkede yaşayan herkesin hakları var" diyerek başlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Hak istemede hepimiz eşitiz. Hak istediğiniz zaman adalet olur. Ama sessiz kalır, hak istemezseniz birileri gelir hakkınızı teslim etmez. Hak istemek, adaleti istemek aynı zamanda mücadele demektir, aynı zamanda hak talebini dile getirenlerin yanında durmak demektir. Yani güzel bir toplantı yapıyoruz, belki Türkiye’de ilk kez böylesine güzel bir toplantı gerçekleştiriyoruz. 58 belediye başkanımız, 58 ayrı bölgeden Roman kardeşlerimiz burada. Türkiye’de bir ilk. Romanların hakları uzun süre görmezden gelindi. Bir şeye inanmanızı isterim, adalet ve hak talebinde bulunan herkesin yanında oldum, yanında da olmaya devam edeceğim. Kimsenin inancı, kimsenin kimliği, kimsenin yaşam tarzı ayrımcılık nedeni olmamalıdır. Herkesin kimliğine, yaşam tarzına ve inancına saygı göstermek bütün siyasetçilerin ortak görevi olmalıdır" diye konuştu. 

"SLOGAN GÜZEL AMA SİZDEN BİR ŞEY İSTİYORUM..." 

Kılıçdaroğlu sözlerinin "Başkan Kemal" sloganlarıyla desteklendiği konuşmasına şöyle devam etti: Bu görevi yapıyorum ve sizden bir şey istiyorum. Kemal Başkan sloganlarıyla sözü kesilince, Slogan gayet güzel ama ben sizden slogan beklemiyorum. Sandığa gidince CHP’den yana tavır bekliyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Roman milletvekilini CHP meclise getirdi. Bu ne demektir? CHP toplumun her kesimiyle yakından ilgilenen ve sorunlarına çözüm üreten bir parti demektir. O nedenle CHP’ye benim sahip çıktığım gibi en az benim kadar siz de sahip çıkmak zorundasınız. Slogan güzel, pankartlar da güzel ama sizden istediğim 6 okun altına mühürü basmaktır. 

"BAY KEMAL'İN KAVGASI ADALETİ GETİRME KAVGASIDIR"

CHP Lideri sözlerini şöyle tamamladı: 

Mahkum ailelerinin de durumunu ve sorunlarını biliyorum. Haksız yere gözaltına alınanları ve tutuklananlarını da biliyorum. Bu ülkede adaletin olmadığını da biliyorum. Unutmayın Bay Kemal’in kavgası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne adaleti getirme kavgasıdır. Adaleti getirmek için sizden destek istiyorum. Dolayısıyla desteğinizi esirgemezseniz bu ülkenin her karış toprağına adaletini getireceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir, adalet mücadelesidir, alın teri mücadelesidir, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye mücadelesidir. Beslenme çantalarına yiyecek koyamayan annelerin dramını biliyorum, o dramı da bitirme mücadelesidir. Aile destekleme sigortasıyla asgari bir gelir getirme mücadelesidir. Bu mücadelede sizden tek isteğim, yanımda, önümde, sağımda, solunda olun ve birlikte yürüyelim. Birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaralım.

SOYER: BAŞKA BİR TÜRKİYE MÜMKÜN, ÇOK AZ KALDI! 

Buluşmanın açılış bölümünde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, "Başkan bir Türkiye kurmak mümkün. Hakkınınız yenmediği, güne başlarken yüzünüzün güldüğü bir Türkiye kurmak mümkün. Bunu kuracağız, çok az kaldı. Genel Başkanımızın liderliğinde, öncülüğünde bambaşka bir Türkiye’yi, birbirimizle güler yüzle kucaklaşacağımız bir Türkiye’yi, çocukların yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi, hakkın, hukukun adaletin egemen olduğu bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız" ifadelerini kullandı. 

kemal kılıçdaroğlu izmir