Kılıçdaroğlu, TOBB Başkanı ile enerji zammını görüşecek

TAKİP ET

Doğalgazda sanayi aboneleri için geçerli olacak tarifeye yaklaşık yüzde 48, elektrik üretim amaçlı tarifeye ise yaklaşık yüzde 46 zam yapılmıştı

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanayide kullanılan enerjiye yüzde 48 zam gelmesine tepki göstererek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu ile görüşmeye gideceğini söyledi.

 
Twitter'dan paylaşım yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, sanayide kullanılan doğalgaza yapılan zammın sanayici tarafından halka yansıtılacağını söylerken, "Ne işletmelerimizi ezdireceğiz ne de halkın zamlara boğulmasına izin vereceğiz" dedi. 
 
Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
 
"Saray, enerjiye yüzde 48 zam yapıp yükü sanayiye yıktı. Buna sessiz kalmayacağım. Türkiye'nin işletmelerini korumak için birlikte ne yapabileceğimizi konuşmak üzere saat 17.00'de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmeye gidiyorum.
 
Saray şunu çok iyi biliyor ki, sanayici enerjiye yapılan bu zamları halka yansıtmak zorunda. Sonra gelsin sanayicimize karalamalar... Açıkça söylüyorum; ne işletmelerimizi ezdireceğiz ne de halkın zamlara boğulmasına izin vereceğiz."

kemal kılıçdaroğlu doğalgaz zammı