Kızılay deprem sonrası Menzil'den yardım kolisi satın almış

TAKİP ET

Kahramanmaraş depremlerinin hemen ardından soğuk hava koşullarında depremzedeler çadır beklerken Kızıylay'ın çadırları para karşılığı satmasının ortaya çıkmasının ardından bu kez de yardım kolisi skandalı ortaya çıktı.

Kızılay'ın 6 Şubat depremlerinin ardından, Menzil Cemaati’ne bağlı Nakış Gıda isimli bir şirketten gıda malzemesi, yardım kolisi satın aldığı iddia edildi. Depremzedelere gönderilmek üzere yapılan bu alımların ise ihalesiz gerçekleştirildiği belirtildi. 

Nakış Gıda firmasının ofisinin ise Menzil Cemaati’nin İstanbul’daki merkezi olan Tuzla’daki Semerkant Kültür Merkezi’nin içerisinde faaliyet gösterdiği gelen bilgiler arasında... 

KIZILAY BAŞKANI'NIN BİLGİSİ DAHİLİNDE

Ayrıca Menzil Cemaati’ne mensup olduğu bilinen Kızılay Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz’ın bu alıma aracılık ettiği, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ise bilgisi olduğu belirtiliyor.

BirGün’den İsmail Arı'nın haberine göre Menzil Cemaati’ne bağlı Nakış Gıda’nın yöneticisi Kenan Kasap açıklama yapmadığını söyledi. Kasap, “Alımı ihalesiz mi yaptınız?” sorusuna “Ortalık yangın yeriyken ne ihalesi?” diye karşılık verdi. Öte yandan Menzil’den gıda alımına aracılık ettiği iddia edilen Kızılay Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz ile Kızılay Basın Müşavirliği ise yardım kolisi alımına ilişkin yönetilen soruları yanıtsız bıraktı.

Odatv.com