Kızılay sadece Ahbap'a değil AFAD'a da çadır satmış: 'Ahbap'a gıda da sattı'

TAKİP ET

FOX TV'de açıklamalarda bulunan Haluk Levent, Kızılay'ın Ahbap'a gıda da sattığını söyledi. AFAD'ın da Kızılay'dan çadırı para ile aldığını açıkladı.

Kızılay sadece Ahbap'a değil AFAD'a da çadır satmış: 'Ahbap'a gıda da sattı'

   

FOX TV'de açıklamalarda bulunan Haluk Levent, Kızılay'ın Ahbap'a gıda da sattığını söyledi. AFAD'ın da Kızılay'dan çadırı para ile aldığını açıkladı.

HABER MERKEZİ

27.02.2023

Ahbap’ın kurucusu ve müzisyen Haluk Levent, FOX TV'de İlker Karagöz'le Çalar Saat programına konuk oldu. Levent, Kızılay’dan çadır satın almalarına ilişkin tartışmalar hakkında konuştu. Levent, “AFAD da satın alıyor” dedi.

Ahbap'ın Kızılay'dan çadır alma konusu hakkında konuşan Levent, şu ifadeleri kullandı:

"Depremin ikinci günü çadır bulamadık. Birkaç arkadaşımız var, geceleri çıkıyoruz. Yetişilemeyen birçok yer var, oralara aileleri teselli etmeye gidiyoruz. Enkazdan hala ses geliyor. Geceleri yalnız kaldığımızda ağlıyoruz. İnsanlar dışarıda yağmurda donuyor. Ben o sırada çadır bulamamışım. Çadır yok. Bakın bu bulduklarımız daha birkaç gün önce gelmeye başladı. Arkadaşlar Kızılay’ın internet sitesinden çadır sattığını görmüşler. Kişisel değil bu. Hatta Ankara Eczacılar Odası da almış. Biz niye almayalım? Ben şu an sorgulayabilir miyim? Hemen öğrendik ihracat yapılmak üzere hazırlanan 2050 çadır var. Kızılay'ın iştiraklerinin çadır sattığı piyasada biliniyor. Deprem zamanı veya değil, biliniyor. Ben o an hiçbir şey düşünemiyorum. İnsanlar ölüyor orada, dışarıda tir tir titriyorlar. Benim orada insanlara çadır getirmem lazım. 20 bin tane de olsa alacaktım. Fiyatı uygun mu? Uygun. Biz 19 küsur bin liraya alabildik. Biraz indirim yaptırabildik. 19 küsur bin, artı KDV, artı nakliye, bunlar 22 bin liraya gelebiliyor. Ben geçen yıl Fransa’dan helikopter getirdim 1 milyon euro verdim, çok da iyi çalıştı, devlete ben stopaj olarak 200 bin euro verdim. Devletin hizmetine verdiğim halde.

Sistemi kimse bilmiyor. AFAD da çadırları parayla, faturalı alıyor Kızılay’dan. Buyurun AFAD yetkilileri yalanlasın. Eğer o yurt dışına ihraç edilecek çadırlar satılacaksa, AFAD da parayla alıyor. Orada bir muhasebe var.

Kızılay'dan barbunya, konserve aldık. Muhatap ben miyim? Bir dakika bile önemli. Kızılay yönetimi karar alır, parayı iade eder. Onu ben bilemem."

afad kızılay AHBAP