Kocaoğlu Adaylıkta Kararsız: İnce'ye görev verilmeli, seçim kaybedilirse kurultay olur

TAKİP ET

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partinin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yerel seçim kampanyasında mutlaka yer alması gerektiğini belirterek 'Seçimlerde partimizin başarısız olması durumunda mutlaka kurultaya da gidilir' dedi.

Sözcü’den Saygı Öztürk‘e konuşan Aziz Kocaoğlu, CHP’de yaşanan başkanlık tartışmalarını ve Mart 2019’da yapılması ön görülen erken seçimleri değerlendirdi. Partisinin 2014’de yapılan yerel seçim stratejisine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir’de geçen seçimde sekiz ilçeden beşinin aday belirlemeden doğan hatalar nedeniyle kaybedildiğini savundu.  Aynı hataları tekrarlamamak adına gelecek yerel seçimlerdeki adayların ön seçimle belirlenmesi gerektiğini savunan Kocaoğlu, “CHP’liler seçimde de gücü yettiğince çalışır ama CHP ile ilgisi olmayan, CHP’li olmayan insanlar genel merkezde karar mekanizmalarında yetkili olursa o zaman problem başlar” dedi
 
Yerel seçimlerde aday olmak konusunda henüz bir karar varamadığını ve 1 Ekim’de kesin kararını açıklayacağı bilgisini veren Kocaoğlu “Eğer aday olmayacaksam da bayrağı partili birinin yani CHP’li başkanın eline teslim etmem lazım” dedi. Kocaoğlu, yerel seçimlerde CHP’nin genel kabul görecek bir aday çıkarması durumunda, hem olası AKP ve MHP’nin yerel seçim ittifakına karşı üstünlük sağlayacaklarını hem de kazanılan ilçe sayısını artırabileceklerini vurguladı.
 
KOCAOĞLU: PARTİ İNCE’Yİ KULLANMAZSA ÇOK BÜYÜK HATA YAPAR
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, geçen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, partisinin adayı olan İnce’nin yerel seçim kampanyasında yer alması gerektiğini de savundu. “Yerel seçim kampanyasında parti Muharrem İnce’yi kullanmazsa çok büyük hata yapar” diyen Kocaoğlu, İnce’nin kürsü hakimiyeti, esprili ve hazır cevap tarzıyla da halkta bir karşılığının olduğuna işaret etti. Kocaoğlu, kimi isimlerin CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aksi yönde etkilemeye çalıştığını da düşünüyor.
 
KOCAOĞLU: İKTİDARA ÇOK YAKINDIK
 
Başkan Kocaoğlu, yerel seçimlerin kaybedilmesi halinde kurultaya gidilmesine yönelik şu çağrıyı yaptı: “Seçimlerde partimizin başarısız olması durumunda mutlaka kurultaya da gidilir ama kurultaydan kim çıkacak belli olmaz. Hükümetin izlediği politika, oy oranımızı artırmak için son derece uygundu. 24 Haziran seçimlerinde oyumuzu artırmak için hiç böyle bir fırsat olmamıştı. İktidara uzanıp alabilecek kadar çok yakındık.” 
 

CHP'nin Kalesi İzmir'de İnce'ye Protesto: Yazıklar Olsun

CHP'de yol haritası toplantısı: Muharrem İnce konuşulmadı

Kocaoğlu, 'Adamcı siyaset yapmam'


 

chp muharrem ince aziz kocaoğlu yerel seçim chp kurultay