Kocaoğlu'ndan İl Danışma Kurulu'nda 'körfez' açıklaması

TAKİP ET

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki yıllık aranın ardından yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Danışma Kurulu'nda yaptığı konuşmada Başkan Soyer'e çağrıda bulunarak körfez temizliği konusunda 'sirkülasyon kanalı'nın yeniden ele alınması gerektiğini belirtti.

Kocaoğlu açıklamasında “12 sene uğraşarak yaptığımız körfez temizlik projesini, sirkülasyon kanalının tekrar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer tarafında ele alınıp, başlatılmasını, 12 yıllık çalışmanın ve projenin heba olmamasını rica ediyorum” dedi.

İlçe danışma kurullarının tamamlanmasının ardından CHP İzmir İl Danışma Kurulu bugün Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM)’nde yapıldı.

Oturumun kapalı bölümünde ise önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuşması damga vurdu. Kocaoğlu, genel siyasetin yanı sıra İzmir Körfezi’nin temizliği konusunda da açıklamalar yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de “sirkülasyon kanalı” projesinin devam etmesi çağrısında bulundu.

HOMA DALYANI'NI REHABİLİTE ETMESEYDİM HOMA DALYAN'I, KUŞ CENNETİ DİYE BİR ŞEY YOKTU
Kocaoğlu, çevre konusunda duyarlı olunmasına dikkat çekerek yaptığı konuşmada “Eğer her şeye rağmen Homa Dalya’nını rehabilite etmeseydim bugün Homa Dalyan’ı, Kuş Cenneti diye bir şey yoktu. 12 sene uğraşarak yaptığımız körfez temizlik projesini, sirkülasyon kanalının tekrar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer tarafında ele alınıp, başlatılmasını, 12 yıllık çalışmanın ve projenin  heba olmamasını rica ediyorum. İkinci konu da jeotermaldir. Biz ise jeotermali tu kaka olarak görüyoruz. Jeotermal coğrafyanın verdiği nimettir. Buna karşı olmak düşüncesini hiçbir zaman anlamıyorum. Ama jeotermalin vahşi bir şekilde uygulanmasına da sonuna kadar karşı çıkmak zorundayız” dedi.
(egedesonsöz)

körfez izmir chp danışma kurulu aziz kocaoğlu