Konak Belediyesi Mart ayı olağan meclisinde "Kadınlar günü" vurgusu

TAKİP ET

Konak Belediyesi'nin Mart ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen meclise Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un yokluğunda Konak Belediyesi Başkanvekili Mahmut Esat Aslan başkanlık yaptı.

Oktay Güçtekin / Konak Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen meclise Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yokluğunda Konak Belediyesi Başkanvekili Mahmut Esat Aslan başkanlık yaptı.

Meclis için salona girişlerde korona virüsün bulaşmasını önlemek amacıyla bir farkındalık yaratan rozetler dağıtıldı. Rozetlerin üzerinde “El sıkışma, öpüşme” yazılıydı. Konuya ilişkin Meclis Başkanvekili Arslan, “Bu virüs çok ciddi boyutlara ulaştı, çok can kaybı var. Ülkemizde şu ana kadar tespit edilen bir vaka olmamakla birlikte biz, böyle bir önlem almayı doğru bulduk. Bu önlemleri almak zorundayız. El sıkışma, öpüşme bizim için zor olacak ama bu süreçte sadece selam verip hatır sormak bizim için daha iyi olacak” dedi.

Ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihi anlatılarak, o günden bugüne gelinen süreçte neler yaşandığına değinilerek konuyla ilgili Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun hazırlamış olduğu “Kadın doğmak suç olmasın, kadın olmak zor olmasın” başlıklı video izletildi. Videoda Konak Belediyesi kadın Meclis Üyelerinden Burcu Bostancıoğlu, Aslı Gündüz, Esra Yılmaz Keskin, Nesrin İlkutlav, Nurten Serhadbeyi ve Nazlı Kurt şiddet gören kadınları temsil eden bir makyajla mesaj verdi.

Konak Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclisinin ikinci oturumu Konak Belediyesi Başkanvekili Mahmut Esat Aslan başkanlığında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilien oturuma 8 Mart Kadınlar günü mesajları damga vurdu. Meclisin başlangıcında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun hazırladığı  “Kadın doğmak suç olmasın, kadın olmak zor olmasın” adlı çalışma metni okundu.

Metnin ardından hazırlanan video gösterimi yapıldı.
Video  gösterimleri sonrası Konak Belediyesi Başkanvekili Mahmut Esat Aslan kadın meclis üyelerine karanfil taktim etti. Aslan’ın ardından meclis görevlileri salonda bulunan tüm kadınlara karanfil dağıttı.

Meclis maddelerinin numaralarına göre okunup oylanmasının ardıdan mecliste bulunan parti üyeleri tarafından 8 Mart Kadınlar günü için teprik mesajları iletildi.

Hüseyin Polat ismi Meltem Caddesi’nde yaşayacak
Gültepe’nin eski belediye başkanları arasında yer alan Hüseyin Polat’ın ismi, Gültepe sınırları içerisinde bulunan Meltem Caddesine ismi verilmesi önergesi Konak Belediyesi Hukuk ve Çevre komisyonundan oy birliği ile geçti. Alınan karara göre Meltem Caddesi’nin ismi artık Hüseyin Polat Caddesi ismi olarak değiştirildi.
 

konak belediyesi mart olağan meclis kadınlar günü vurgusu meclis