Konak Belediyesi sağlık çalışanlarını ve eski başkanı unutmadı

TAKİP ET

Konak Belediyesi Meclisi bugün gerçekleştireceği oturumda iki önemli karara imza atması bekleniyor. Pandemi sürecinde yoğun bir çaba sarf eden ve bir çok sağlıkçının ise hayatını kaybettiği mücadeleyi unutmayan Konak Belediyesi sağlık çalışanlarının anısını parkta yaşatacak. Mecliste ayrıca CHP eski İl Başkanı Hilmi Değirmenci'nin isminin de Semt Merkezi'ne verilmesi planlanıyor. Ağustos ayı ilk oturumunda görüşülecek iki madde, belediye komisyonlarından oy birliği ile meclis gündemine taşınacak

İzmir Gündemi / Ağustos ayı olağan meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirmeye hazırlanan Konak Belediyesi’nde gündem yoğun. COVİD-19 pandemisinde, virüs ile en ön safta mücadele eden ve Türkiye tarafından günlerce ayakta alkışlanan sağlık çalışanları için Konak Belediyesi anlamlı bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. İlçede yer alacak bir parka “Sağlık Emekçileri” isimi vermeye hazırlanan Konak Belediyesi, Sağlık – Hukuk – Çevre - İnsan Hakları ve Emek Komisyonu’nunda görüştüğü maddeyi oy birliği ile meclise gönderdi. Bugün görüşülecek maddenin geçmesi halinde Konak Belediyesi örnek bir karara imza atarak sağlık çalışanlarını unutmadığını göstermiş olacak.

Ağustos ayı ilk oturumunun bir diğer önemli maddesi ise Hilmi Değirmenci olacak. Cumhuriyet Halk Partisi eski il başkanı Hilmi Değirmenci’nin anısını yaşatmak isteyen Konak Belediyesi Hilmi Değirmenci isminin Konak Belediyesi’ne ait bir Semt Merkezine ismi verilmesi konusunda Çevre ve Hukuk Komisyonun da görüşmeler tamamlandı. Komisyondan oy birliği ile geçen maddenin mecliste görüşülmesinin ardından Hilmi Değirmenci’nin ismi Semt Merkezi’nde yaşatılmış olacak.
 
Konak Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumu bugün saat 18.00’da Kültürpark’da gerçekleştirilecek