Konak Meclisi'nde 'gökdelen' kararı: Resmen Mimari Estetik Komisyonu'nda

TAKİP ET

Konak Belediyesi olağan meclis toplantısının ocak ayı ikinci oturumu Başkan Abdül Batur yönetiminde gerçekleşti. Aydın Erten Rekreasyon alanının 29 yıllığına kiralanması için ihaleye girilmesi hakkında meclisten yetki alındı.

Konak Meclisi’nde ‘gökdelen’ kararı: Proje oy çokluğuyla Mimari Estetik Komisyonu’nda
Konak Belediyesi olağan meclis toplantısının ocak ayı ikinci oturumu Başkan Abdül Batur yönetiminde gerçekleşti. Aydın Erten Rekreasyon alanının 29 yıllığına kiralanması için ihaleye girilmesi hakkında meclisten yetki alındı. Mecliste gökdelen ile ilgili konunun Mimari Estetik Komisyonu’na havale edilmesine Ak Parti red oyu verirken, “İdare ve meclis tarafından kurulmayan bir komisyonun idare etmesi doğru değildir” açıklaması yapıldı.

Konak Belediyesi olağan meclis toplantısının ocak ayı ikinci oturumu Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleşti. 26 Ocak’ta Göztepe Stadı açılışı gerçekleşecek olması nedeniyle başarı dileklerinde bulunan Batur, “Göztepe’nin daha başarılı noktalara geleceğine inanıyoruz. Göztepe çok güzel bir stat kazandı. Emeği olanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Batur, Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın gökdelen ile ilgili açıklamalarına teşekkür etti.

Ak Parti’den red oyu
Pasaport bölgesinde yapılması planlanan ve tartışma yaratan gökdelen projesinin Mimari Estetik Komisyonu’nda incelenmesi için İmar-Hukuk Komisyonu’ndan gelen rapor oylandı. Ak Parti ve MHP’nin red oylarına karşı oy çokluğuyla Mimari Estetik Komisyonu’na havale edilmesi kararı alındı.
Ak Parti grubu, “Yetki doğrudan kent başkanındadır ve estetiği belirleyecek de odur.  Mimari Estetik Komisyonu bürokratik bir hürriyete sahip komisyondur. İdare tarafından ve meclis tarafından kurulmayan bir komisyonun idare etmesi doğru değildir. Belediyenin haklarını korumak başkanın görevidir. Kent Estetiği Komisyonu’da başkanın yetkisiyle kurulmuştur. Belediye meclisi tarafından kurulmayan bir komisyon karar vermesi uygun değildir”
Başkan Batur, “Estetik komisyonun kurulması ve inceleme konusunda her şeyi yaptığımıza inanıyorum. İzmir kamuoyu konuyu yakından biliyor. Ruhsatı kesen bir belediyenin meclisi olarak bu konuda sorumlulukla hareket edeceğimize inanıyorum. İlgili kurum ve kuruluşlardan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de arkadaşların görev yapacağını bir önceki mecliste ifade etmiştim. Sizin görüşünüz bu şekilde.
Engelli İzci Grubu kuruluyor
Engelli bireylerin fiziksel ve sosyal yeterliliklerini arttırmanın yanı sıra moral vermek amacıyla belediye bünyesinde ‘Engelli İzci Grubu’ oluşturulmasına karar verildi.
Ege Kesebir

konak meclis gökdelen kararı resmen mimari estetik komisyonu aktarıldı batur