Konak Meclisi'nde Irkçı Yunan vekile karşı ortak açıklama

TAKİP ET

Konak Belediyesi Şubat ayı olağan  meclisinin birinci oturumu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclise Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlık yaptı.

Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi -Konak Belediyesi Şubat ayı olağan  meclisinin birinci oturumu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclise Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlık yaptı.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İdlib’de gerçekleşen ve 8 askerin şehit olduğu saldırıda hayatını kaybeden askerlerimize Allahtan rahmet diledi. Elazığda gerçekleşen ve 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depreme de değinen Batur hayatını kaybeden vatandaşlara baş sağlığı diledi. Batur , “Bugün İdlib’te bir sivil personelimiz olmak üzere beş askerimiz şehit oldu. Türk milletinin başı sağ olsun. Ayrıca geçtiğimiz hafta Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremde 41 vatandaşımızı kaybettik. 41 vatandaşımızın kaybedilmesi, yaralıların oluşması, kentte tahribatın olması noktasında deprem gerçeğini ülkemizde hatırlanması ve ayrıca ne yazık ki ders olma niteliğini taşıyor. Belediyeler Birliği’nde yer almam dolayısıyla Elazığ’a gittik. Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’in davetiyle Elazığ’da toplandık. Alandaki tespitlerimiz, binaların geldiği durum, 41 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi bizi son derece üzmüştür. Deprem öldürmüyor, binalar öldürüyor terimini yerinde yaşayarak gördük. Elazığ’da kaybettiğimiz 41 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Konak Belediyesi’nde yıllar boyunca emek vermiş ve emekliliğe ayrılmış personellere Başkan Abdül Batur ve grup başkanvekilleri plaket takdim etti. Gösterdiklerden emeklerden dolayı dolayısıyla teşekkür eden Başkan Batur, “31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelmemizin ardından emekli olan personellerimize plaketlerini takdim ederek emekleri için onlara teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Meclis öncesi ise AKP’li Hakan Yıldız ve İsmail Özen, Abdül Batur ve Mahmut Esat Aslan’a Türk Bayrağı rozeti taktı.
Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi de veren Başkan Batur, Toros pazar yerinin bu pazar günü faliyete başlayacağını duyrdu. Yapımına devam eden ve tartışmalara neden olan Gültepe Spor Kompleksi ile ilgili de bilgi veren Batur, ''Gültepe Spor Kompleksi bu ay içerisinde tamamlanacak'' dedi.

‘’Irkçı vekile ortak kınama’’
Gündem dışı söz alan AKP ve Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri Avrupa Parlementosu’nda Türk Bayrağına karşı yapılan ırkçı saldırıyı kınadı.

Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan Cenap Börühan yaşanan bu saldırıya karşın Türk ve Yunan dostluğunun bozulmaması gerektiğini vurguladı. Börühan ‘’Avrupa parlementosunda çok kışkırtıcı bir haretek yaparak sanlı bayrağımızı yırtmıştır. Adalardaki sorularınların konusulduğu bir yerde o kişi sorunları dile getirmek yerine kendini bir yerlere getirmeye çalışmıştır. Bayrak bizim onurumuzdur sadece bir simge değildir. Bu sarsıcı hareketi bütün Yunan halkına mal etmek istemiyoruz.  Bu tür eylemler hiçbir kimseye fayda sağlanmaz.  Türk savcılığımızda bu olaydan ötürüde bir soruşturma başlatmıştır. Bizim bu konudaki görüşümüz Türk-Yunan dostluğunu bozmamak yönündedir. Türk’ün bayrağı asla düşmez onu dik tutacak biri her zaman çıkacaktır ‘’ diye konuştu.

AKP grubu adına söz alan İsmail Özen ise ‘’Yunan vekil haddini aşarak şanlı bayarağımıza bir saldırı gerçekleştirdi. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bundan dolayıda burada Sayın Başkanımız Abdül Batur olmak üzere  üyelerimize Türk rozeti taktık.’’ ifadelerini kullandı.
 
 
Konak Belediyesi’nde yıllar boyunca emek vermiş personellere Başkan Batur ve grup başkanvekilleri plaket takdim ederek emekli personelleri onure etti. Gösterdikleri emekler dolayısıyla teşekkür eden Başkan Batur, “31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelmemizin ardından emekli olan personellerimize plaketlerini takdim ederek emekleri için onlara teşekkür etmek istiyorum.”

Yıldız'dan ‘viyadük’ çıkışı
AKP Grubu adına söz alan Hakan Yıldız, “Elazığ ve Malatya acı depremi yaşadık. Bir farkındalığı da ortaya çıkardı. Deprem sonrasında iyi olmakla birlikte acıyı yaşadığımız an hatırlıyoru.z İzmir deprem kuşağında yer alıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm strajik planlama yaptı. Afet riski alanların belirlenmesi ve dönüşümün nasıl yapacağını gerektiren bir çalışma. Konak Belediyesi 20 Mayıs’ta ek süre talep ederek çalışmalarını yapmak için istemiş. Büyükşehir’in kentsel dönüşüm master planı kapsamında 82 sayfalık bir rapor yer alıyor. D300 karayolu Yeşildere ve Bornova’yı kapsayan viyadüklerin kolonların sıvılaşma nedeniyle yıkılma riski taşıyor. Genel Sekreter ile görüştüğümde 2020’de güçlendirme çalışmaları gerçekleştirileceği belirtti. Viyadükler çöktüğü anda maalesef depremde kimse birbirine ulaşamaz. Bu sıkıntılı durumdan en çok etkilenecek ilçe Konak. Bakanlık ile ortak bir çalışma düzenlenerek bu tehlikenin önüne geçilmeli.”

Batur’dan Yıldız’a destek
Yıldız’ın açıklamalarına onay veren Başkan Abdül Batur, “Gerçekten önemli bir konu. Süratle bakanlığımıza bilgilendirme yaparsak önemli bir süreç olacak. Konak yapı stoğunda sıkıntısı var en eski yerleşimlerin olduğu bir ilçe Konak. Depremden kaçılmıyor fakat hemen önlemlerini almalıyız. Elazığ’da 10 katlı bina ortadan yarılmış olduğunu gördük ve yanındaki bina sağlam durmasına rağmen. Yapı sıkıntıları yaşandığı için böyle yıkımlar meydana geliyor” yanıtını verdi.
 

konak meclis ırkçı yunan vekile karşı ortak açıklama abdül batur