Konak'ta Mutlu yola çıktı: Projelerde vurgu Dirençli Konak ve Yoksulluk!

TAKİP ET

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, projelerini anlattığı tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Kentsel dönüşüme ve afetlere karşı dirençli bir Konak meydana getirmeye öncelik verdiklerini dile getiren Mutlu, yoksulluğa karşı yapacağı Konak Kart ve Gıda bankacılığı uygulamalarıyla vatandaşın sıkıntılarına da çözüm üretmek için yola çıkıyor. Mutlu, 'Yoksulluğu yönetmeyeceğiz, yoksulluğu yok edeceğiz' dedi

Aylin Bayram Uyğur- İZMİR GÜNDEMİ Yerel seçime 30 gün kala çalışmalarına devam eden CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP PM üyesi Baran Bozoğlu,  CHP Konak yönetimi, meclis üyeleri adayları ve basın mensupları katılım gösterdi.  Projelerini ve göreve geldiğinde öncelik vereceği çalışmalarını anlattı. CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kentsel dönüşümü çok önemsediğini belirterek Konak’ı afetlere karşı dirençli hale getirmek için çalışacaklarını açıkladı. Konak’ta yapılacak gençlik merkezlerine ve çevre planlamalarına göreve geldiği günden itibaren başlayacaklarını belirtti. 

Konak’ta sahil şeridinin ve iç bölgelerin deniz taşması gibi afetlere hazırlıklı olmadığını dile getiren Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Bu bölgelerin dönüşümü gündemimizde. Her türlü afete karşı sahilimiz, iç bölgelerimiz hazır değil, hazır hale getireceğiz. Tüm bu afetlere karşı Konak’ı dirençli hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

“RESTORASYONLARI DAHA HIZLI YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Konak’ın zengin kültürel mirasını ortaya çıkarmak için hızlı bir restorasyon gerçekleştireceklerini vurgulayan Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Tüm bu zenginliklerimizi ortaya cıkaracağımız bir beş yıl bizi bekliyor. Daha hızlı bir dönüşüm, daha farklı fonksiyonlarla bir restorasyon gerçekleştireceğiz. Restorasyonları daha hızlı yapmak için yola çıkıyoruz. Çöküntü bölgelerinin bir an önce ayağa kalkması gerekiyor.”

“YAPILAŞMAYA AÇMAYACAĞIZ”

Afet hazırlık planının öncelikli olduğunu vurgulayan CHP’li Mutlu, “Afet sakınım planımızı Büyükşehir’le birlikte çalışacağız. Toplanma alanlarını yapılaşmaya açmayacağız. Öncelikli olan depremin öncesinde hazırlıklı olmak ve hiçbir can kaybı yaşanmadan tüm gerekli önlemleri almış olmak istiyoruz.  Demokratik ve katılımcı belediyecilik için de mahallelerden başlayacağız. Muhtarlarımız var ama mahallelerde meclisler kuracağız. Sorunları çözmek ve müdahale etmek için sürekli iletişim halinde bir çalışma yapacağız.”

YOKSULLUĞA KARŞI ‘KONAK KART’

Projelerini anlatan Mutlu, “İnovasyon merkezi kurmayı hedefliyoruz. Kent üzerine fikirlerin geliştireceğiz, gençlerin fikirlerini ve projelerini paylaştığı bir merkez hedefliyoruz.  Şeffaf ve hesap verebilir belediyeciliği önemsiyoruz.

Konak Kart projemiz var. Kent yoksulluğunun bu kadar arttığı yerlerde bir kart yardımıyla yerel esnaftan alınmasını da sağlayarak kart sahipleri daha indirimli alışveriş yapacak. 
Gıda bankacılığı sistemini de kurarak Kent yoksulluğunun bir nebze giderilmeye calışacağız. Yoksulluğu yönetmeyeceğiz, yoksulluğu yok edeceğiz. Aşevlerinin sayısı artacak. Hiçbir çoçuğun aç yatmadğı bir sistemi desteklemek istiyoruz” dedi.

chp konak Nilüfer Çınarlı Mutlu