Konak'tan ortak baş sağlığı mesajı! Başkan Batur "Mehmetçiğin hakkı ödenmez"

TAKİP ET

Konak Belediyesi'nin Mart ayı olağan meclisinin birinci oturumu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un başkanlığında gerçekleştirildi.Meclisin birinci oturumu  İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Oktay Güçtekin / Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Abdül Batur geçtiğimiz haftada İdlib’de gerçekleştirilen hayin saldırı sonrası şehit düşen askerlerimize baş sağlığı diledi ve meclis bir dakikalık saygı duruşuna geçti.

 Meclise tüm meclis üyelerinin koyu renkli kıyafetler giymesi damga vuran ayrıntılar arasında yer aldı.


“Ülkemizin başı sağ olsun”
Açılış konuşmasında açıklamalarda bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur “Öncelikle geçtiğimiz hafta Cuma günü İdlib’te gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden Mehmetçiklerimize, canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum ailelerine başsağlığı diliyorum. Maalesef İzmir’den de şehit haberleri aldık. İlk şehidimiz Kadifekale’den Ahmet Alparslan kardeşimizdi, kendisini toprağa verdik. Bugün de bir şehidimiz var Hasan Özdemir mahallesinde Muhammet Mustafa kardeşimizi de kaybettik. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, nurlar içinde yatsınlar. Onların hakkı ödenmez.

Artık şehit haberleri de almak istemiyoruz. Huzurun barışın gelmesi temennimiz. Vatan evlatlarımız ülkemizi korurken bu tür saldırılarla kaybetmek bizleri büyük üzüntüye boğuyor.
Tekrar ülkemizin başı sağ olsun!” diye konuştu.

Beklenen proje duyuruldu
Mecliste ayrıca Başkanı Abdül Batur, sunumu yapılan Tarihi Meclis ve Kültür Binası Projesi için bilgi verdi. İzmir Limanı’nın karşısındaki bölgede yer alan tarihi un fabrikasının alanında yapılacak olan 4 katlı bina için hazırlanan taslak görsellerle meclis üyelerine aktarılırken Batur, “Tarihi değer, plan bir binamızı hem belediyemize hem Konak’a kazandırmak ve vatandaşlarımıza hediye etmek istiyoruz” dedi. 

Meclis oturumunda ayrıca Tarihi Meclis ve Kültür Binası Projesi için sunum yapıldı. İzmir Limanı’nın karşısındaki bölgede yer alan tarihi un fabrikasının alanında yapılacak olan 4 katlı bina için hazırlanan taslak görsellerle meclis üyelerine aktarıldı. Batur, “Tarihi değer, plan bir binamızı hem belediyemize hem Konak’a kazandırmak ve vatandaşlarımıza hediye etmek istiyoruz” dedi.  

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Özen, “Uzun yıllardır sürüncemede olan bir yerdi. Yapılmasını umuyoruz ve Başkan Batur’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

“Tüm partilerde ortal baş sağlığı mesajı”
Konak Belediyesi Meclis’inde bulunan tüm parti grup başkanvekillerinin hazırladığı ortak kınama metni okundu. Metni tüm partiler adına Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanvekili Mahmut Esat Arslan okudu. Arslan “27 Şubat günü TSK konvoyuna yapılan hain saldırıda 34 kahraman evladımız şehit edilmiştir. Bir o kadar da evladımız yaralanmış olup Şubat ayı itibariyle şehit sayımız 53’e ulaşmıştır. 83 milyon insanımızın yüreğinde hissettiği bu acı çok büyüktür. Hayatını kaybeden askerlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu alçak ve menkul saldırıyı Konak Belediye Meclisi olarak bizler şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bununla beraber bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası hukukun desteklediği çözümün siyasi ve diplomatik yöntemlerle olması gerektiğini savunuyoruz. Kahraman Türk Ordusunun kendisine verilen görevleri başarıyla tamamlayacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Savaş ekonomik bir çöküştür”
Ortak metin sonrası düşüncülerini söyleyen Arslan “ Yeni yıla geçtiğimiz ve yaptığımız ilk toplantıda güzel dileklerde bulunduk. Yeni yılda daha güzel bir yıl temin ettik . Ancak yaşadığımız acılar her geçen gün büyüyor. Bugün de Ağrı’da bi terör saldırısı oldu ve bir şehit verdik. Elazığ’da deprem sonrası bir çok vatandaşımızı kaybettik. İdlib’de 33 askerimizi kaybettik. Ateş düştüğü yeri yakar denir ama bu ateş 83 milyonun yüreğini yakmıştır. Barış Pınarı haretinde hedef terör örgütleriydi ancak şimdi şavasa dönüştü. Şavas kandır, savaş acı ve gözyaşıdır. Savaş ekonomik bir çöküştür” diye konuştu.

“Mehmetçiklerimiz ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar”
Arslan’ın ardından tekrar söz alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur “Grup Başkanvekillerimize bu konudaki birlik ve beraberlik içerisinde böyle bir bildiri yayınladıkları için teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliği en fazla ihtiyacımız olduğu bir süreci yaşıyoruz. İktidarı ile muhalefeti ile devletimiz bu süreci atlatmaya çalıyor. Kahraman Mehmetçiklerimiz ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar” dedi.