Konak vergi borçlarına karşılık satışa hazırlanıyor!

TAKİP ET

Konak Belediyesi vergi borçlarının karşılığında mülkiyeti kendisine ait olan ve kamusal kullanımda olan DEÜ Rektörlüğü ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kurulu bulunduğu parsellerde içinde olan 4 araziyi Maliye'ye devir hazırlığı yapıyor.

Konak Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında önemli kararlar ele alınacak.

Başkanlıktan gelen önergeler arasında mülkiyeti belediyeye ait taşınmazların Maliye Hazinesi'ne devri de yer alıyor. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından hazırlanan önergeye göre ilçenin Kültür Mahallesi’nde Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün bir kısmının üzerine kurulu bulunduğu parsel, Güney Mahallesi’nde yer alan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastanenin yanında bulunan karakol alanı ile yine aynı mahallede yer alan Barbaros Hayrettin İlkokulu’nun bulunduğu parsellerin Maliye Hazinesi’ne adına satışı yapılması gündeme getirilecek.

İlgili gündem önergesi şu şekilde:

Mülkiyeti Belediyemize ait Temel Eğitim alanında kalan Güney Mahallesi 40906 ada 1 parsel, Sağlık Tesisi alanında kalan Güney Mahallesi 3290 ada 771 parsel, Resmi Tesis (Karakol) alanında kalan Güney Mahallesi 8398 ada 1 parsel ve Üniversite alanında kalan Kültür Mahallesi 2186 ada 2 parsel sayılı taşınmazların Maliye Hazinesi adına satışı hk.(Emlak ve İstimlak Md.) 

konak belediyesi vergi borcu maliye hazinesi deü tepecik eğitim ve araştırma hastanesi arazi arazi satışı