Konyalı gurbetçi: "Tayyip dedin mi fıttırıyorlar, Avrupa'nın hepsi bizi kıskanıyor"

TAKİP ET

Konya'da gerçekleştirilen sokak röportajında mikrofon uzatılan vatandaşın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Avrupa bizi kıskanıyor" sözlerine yaptığı yorum dikkat çekti. 47 yıldır İsviçre'de yaşadığını söyleyen vatandaş, yurt dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hiç sevilmediğini' iddia etti.

Youtube kanalı GugeTV'nin sokak röportajında bir vatandaşa "Avrupa bizi kıskanıyor mu?" sorusu soruldu. Vatandaşın verdiği cevap sosyal medyada gündem oldu. “Tayyip dedin mi fıttırıyorlar” diyen vatandaş, "Avrupa'nın hepsi kıskanıyor. Doğruya doğru, eğriye eğri. Ben 47 senedir oradayım "Tayyip" dediğinde fıttırıyorlar. Tayyip gitsin de kim gelirse gelsin ülkenin başına" diyorlar" ifadelerini kullandı.

"Türkiye’nin yükselmesini hiç istemiyorlar"

Alım gücümüzü kıskanıyorlar mı? sorusuna da vatandaş, "Alım gücünü de kıskanıyorlar. Türkiye’nin yükselmesini hiç istemiyorlar" yanıtını verdi. Diğer bir vatandaşın "şimdi nerede kalıyorsun? sorusu sonrası "İsviçre'deyim" cevabını veren vatandaş "Biz Türkleri sevmezler. Bizi yurtdışında sevmezler. Hele "Tayyip" dedin mi tamam" dedi. Avrupalıların gelecek yıl Türkiye’ye yerleşmeyi düşündüğünü de açıkladı. Vatandaşın bu sözleri çevredekilerden alkış aldı.

T24