Koronavirüsten korunmak birkaç basit öneri

TAKİP ET

Koronavirüs nedeniyle şu an için zamanımızın büyük çoğunluğu evde geçiyor. Evde olmamıza rağmen koronavirüs tehlikesinden uzak değiliz. Peki koronavirüsten nasıl korunabiliriz. İşte koronavirüsten korunmak için size birkaç basit öneri.

Koronavirüsün bulaşmasını engellemek için birinci şart hijyen. Bu yüzden hem evimizin içinde hem dışarıda almamız gereken birçok temizlik önlemi var.
 
Pencere ve Kapı kollarında yapılacak temizlik önemli
Evde  en çok mikrop barındıran yerlerin başında kapı, dolap ve pencere kolları geliyor. Dolayısıyla bu noktaların da günde en az iki kez temiz bir bezle silinmesi şart.
 
Çamaşır ve Bulaşık makinalarına dikkat!
Çamaşır ve bulaşık makinaları en çok mikrop barındıran yerlerden. Dolayısıyla haftada bir gün bir bardak çamaşır suyuyla bu makinaların boş yıkanması gerekiyor. Bulaşık süngerlerinin sık sık değiştirilmesi ve her gün çamaşır suyunda bekletilmesi öneriliyor.Lavabo ve klozet temizliği oldukça mühim. Özellikle tuvaletlerin her gün deterjanla temizlenmesi şart.
 
Çok sık dokunduğumuz elektronik cihazlar
Bir başka kritik nokta ise her gün ellerimizin değdiği elektronik cihazlar; bilgisayar, cep telefonu, televizyonlar ve kumandalar. İşte bu cihazların da her gün temiz bir bez ile silinmesi gerekiyor.
 
Kredi kartlarının temizliği ihmal edilmemeli
Koronavirüs ödeme şekillerini de değiştirdi. Pek çok kişi kağıt para kullanmaktan vazgeçti. Çünkü virüslerin kağıt parada yaşama süresinin uzun olduğu kanaati yaygın. Bu nedenle kağıt paradan uzak durmalı, kullandığımız kredi kartları her gün temizlenmeli.
 
 
 

koronavirüs korunma yolları temizlik hijyen