(Kulis Haber)Kritik zirveden uzlaşı mı çıktı!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 8 Şubat'ta gerçekleşecek İl kongresi öncesi kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl binasında gerçekleştirilen toplantıda CHP İzmir İlçe başkanları ile bir araya geldi.

Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi - Cumhuriyet Halk Partisi’nde 8 Şubat’ta gerçekleşecek İl kongresi öncesi kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl binasında gerçekleştirilen toplantıda CHP İzmir İlçe başkanları ile bir araya geldi.

Delege ve ilçe başkanlık seçimlerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler İl başkanlık seçimlerine çevrilmişti. Bugün İzmir İl başkanlığında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İlçe başkanları bir araya geldi.Toplantıya Karabağlar,Urla, Menemen ve Aliağa ilçe başkanları katılmadı.

Toplantıya son katılan Tunç Soyer, yaklaşık 1 saat toplantıda kaldıktan sonra ilk ayrılan isim oldu. İzmir İl başkanı Yücel , Başkan Soyer’i asansöre kadar yolcu etti.

Farklı bir il başkanı ile çalışmayı istediği iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gerçekleşen toplantıda Yücel’e destek verdiği iddia edildi.Soyer’in  ‘’Kırgınlıkları halı altına süpürme vakti’’ , ‘’Dargınlıkları kırgınlıkları unutucağız’’, ‘’Geçmişte yaşanan dargınlıkları bir kenarı bırakmalıyız’’ dediği ve 8 Şubatta gerçekleşecek kongre öncesi, İl başkanlığı için Deniz Yücel üzerinde uzlaşı sağlandığı kulislerde konuşulan bilgiler arasında yer aldı.

‘’Belirli ilkeler ve çerçeveler doğrultusunda mutabakat sağladık’’
Toplantının tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunana CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, toplantıda herhangi bir isimin konuşulmadığını ifade etti. Yücel ‘’ "İlçe kongrelerimizin ardından yeni seçilmiş ilçe başkanlarımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile bir araya geldik. Bir araya gelmemizin amacı; önümüzde bir il kongresi var. Bu il kongresinden sonra da kurultayımız var. Bu kongreler sürecinin partimize, İzmir'e ve CHP İzmir İl Örgütü'ne yakışan bir şekilde gerçekleşmesini amaçlıyoruz. CHP İzmir İl Örgütü'nün yapacağı Türkiye siyasetine yön verecek düzeyde olması için partimizin kadrolarını belirlerken bir istişare toplantısı yaptığımızı söyleyebiliriz. İlçe başkanlarımızın görüş ve fikirleri, Büyükşehir Belediye Başkanımızın süreçle ilgili görüş ve fikirleri ile il kongresinden sonra CHP İzmir İl Örgütü ile İzmir'de yaşayan tüm vatandaşlarımızın hangi ilçe ve mahallede olursa olsun ihtiyaçlarının belirlenmesi, çözüm üretilmesi konusunda gerek yerel yönetimler ve ilçe belediye başkanımız gerekse Büyükşehir Belediyemiz noktasında bir birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içinde sorunların giderilmesiyle CHP İzmir İl Örgütü'nün partimiz ve Türkiye siyasetine yön vermesi konusunda bir istişare toplantısı yaptık. Verimli bir toplantı oldu. Önümüzdeki günlerde de ilçe başkanlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir yurtdışı seyehati vasr. Döndükten sonra onunla da yeniden bir araya geleceğiz. 8 Şubat'ta CHP'ye yakışan bir il kongresiyle kadrolarımızı belirleyeceğiz. Toplantımızda kim aday olur, kim aday olacak gibi belirli bir isim konuşulmadı. Doğru da değil. Daha kongremize 10 gün var. Partimizin iktidara yürüyüş yolunda, partimizi iktidara taşıyacak kadroların kriterlerini, taşımasını istediğimiz ve beklediğimiz nitelikleri konuştuk, tartıştık. Belirli ilkeler ve çerçeveler doğrultusunda mutabakat sağladık. Bundan sonraki süreci önümüzdeki 10 gün içinde birlikte yaşayacağız. Şunu söyleyebilirim ki: Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe başkanlarımızla da gerçekleştirdiğimiz bu toplantı çok samimi ve verimli oldu. Ben ve bunun gibi ileride yapacağımız toplantıların partimizi güçlendireceğine inanıyorum. Neticede bu görevler yaşadığımız kente, partimize ve ülkemize hizmet etmek için yapılan görevler. Bu noktada verimli ve faydalı bir toplantı yaptık" ifadelerini kullandı.
 

İzmir chp tunç soyer uzlaşı deniz yücel il kongresi kongre il başkanlığı seçim