Küner köyü'nden 'sıfır vaka' pozu!

TAKİP ET

Pandemi sürecinde 7 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca insanın hastanede tedavi gördüğü Menderes'in Küner mahallesinde vaka sayısı sıfıra indi. Köy karantinadan çıktı, kahvehaneler ve berberler hizmete başladı.

Egede Sonsöz'den Muhittin Akbel'in haberine göre: Yaklaşık iki ay boyunca koronavirüs salgınının yoğun şekilde görüldüğü Menderes'in Küner mahallesinde hayat artık normale döndü. Bir dolmuşçu esnafın bulaştırdığı koronavirüsün mahalle sakinlerine yayılmasıyla yaşanan kriz, nihayet sona erdi. Toplam 7 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca insanın ölümle hayat arasında gidip geldiği mahalledeki değişim, huzuru da getirdi.

HERKES BİRBİRİNİ UYARIYOR
Küner Muhtarı Harun İbiş Aydın, jandarmanın köydeki görevinin bittiğini, karantina sürecinin sona erdiğini söyledi. Karantina sürecinde kapalı olan kahvehane ve berber dükkanlarının da açıldığını anlatan Muhtar Aydın, "Dolmuşçu, taksici arkadaşlarımızla birlikte herkes işinin başına döndü. Artık kontrollü yaşamayı öğrendik. Çok büyük bir badire atlattık. Salgının köyümüze tekrar gelmemesi için tüm mahalle sakinleri olarak olağanüstü dikkatliyiz. 7'den 77'ye herkes kurallara uyuyor. Bu konuda herkes birbirini uyarıyor. Bundan sonra, korona korkusuyla yaşayacağımız muhakkak. Fakat biz mahalle halkı olarak yaşadığımız acıları, sıkıntıları hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağız" dedi.
 
 

izmir menderes küner köy koronavirüs pandemi covid-19 aşı salgın virüs