Kurultayda meraklı bekleyiş... Oy sayımı sona erdi!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre sürecinin ilk günü genel başkanlık seçimi ile tamamlanmıştı. CHP Kurultay delegeleri bugün ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi seçimi heyecanı yaşıyor. Saat 21:50'de tamamlanan oy kullanımı sonrası YDK için oy sayımı tamamlandı.

İzmir Gündemi - Cumhuriyet Halk Partisi'nde dün başlayan 37'inci olağan kurultayında bugün Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri'nin seçim heyecanı yaşanıyor. Kılıçdaroğlu'nun dün gerçekleştirilen Genel Başkanlık seçimlerinden  yeniden CHP Genel Başkan olarak çıkmasının ardından gözler parti içinde yarışın hız kazandığı Parti Meclis Üyeleri'nin seçimine çevrilmişti. Bugün gerçekleştirilen ve partinin yönetim kadrolarının belirleneceği seçim sonucu merak ediliyor. CHP İzmir'den de hem PM hemde YDK için birçok isim bulunurken, kimlerin yeterli oyu alıp listelere girebileceği ilerleyen saatlerde belli olacak. Oy kullanımı ise 21:50 civarı sona erdi.

İşte 37'inci Olağan Kurultay'da yaşanan gelişmeler;

Aday sayısı belli oldu!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bugün yapılacak seçimle belirlenecek 60 kişilik Parti Meclisi için çalışmalar devam ediyor.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi seçimi için 230 kişi başvuru yaptı. 60 kişi de 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu için başvuruda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi belli oldu
CHP'de 37. Olağan Kurultay'ın ikinci gününde Parti Meclisi üyeliği için adaylık başvuruları son buldu. 52 kişinin seçileceği çarşaf listede aday sayısı 222 oldu. 15 kişilik Yüksek Disiplin kurulu için toplam 50 kişi aday oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün kurultayın ilk gününde yeniden Genel Başkan seçildikten sonra PM'ye kendi listesinden girmesini istediği kişileri tek tek aradı. Bu çerçevede Kılıçdaroğlu'nun listesinin de 76 kişi olduğu ifade edildi.

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun PM listesi belli oldu! Hangi isimler yer alıyor?


PM için aday olanların ismi açıklandı
Cumhuriyet Halk Paritsi'nde Parti Meclisi için aday olan isimlerin listesi açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37. Olağan Genel Kurulu'nun ikinci gününde Parti Meclisi'ne aday olmak isteyen 222 kişinin tam listesi açıklandı.

CHP'de PM adaylarının listesi açıklandı! İzmir'den kimler nereye başvurdu?


İzmir adaylarının aday numaraları belli oldu
Cumhuriyet Halk Paritsi’nde 37’inci olağan kurultayda Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği yarışı yaşanıyor. Parti Meclisi için 222 kişi aday olurken İzmir’den de bir çok isim Parti Meclisi ve YDK’ya girebilmek için mücadele veriyor. Adaylıkların açıklanmasının ardından ise adayların aday numaraları belli oldu. 

CHP'de PM ve YDK adaylarının aday numaraları belli oldu! İşte İzmir adaylarının aday numaraları...

İZMİR'DEN PM VE YDK'YA ADAY OLANLAR NETLEŞTİ
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun belirlediği isimlerin dışında PM’ye İzmir’den Erdal Aksünger, Hakkı Akalın, Tacettin Bayır, Mehmet Ali Çelebi, Özüm Özdemir ve Nurgül Uçar Aktuğ aday oldu.

YDK için ise İzmir’den Mahir Polat, Onur Koçanalı, Birgül Değirmenci, Erdem Boyacı ve Bahadır Koçar adaylığını koydu. İsmi YDK ile anılan Şakir Başak ise başvuruda bulunmadı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İZMİR'DEN 6 İSME VİZE
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'den Rıfat Nalbantoğlu, Tuncay Özkan, Selin Sayek Böke, Ednan Arslan, Devrim Barış Çelik ile eski milletvekili ve İş Bankası Yönetim Kurulu eski üyesi Rahmi Aşkın Türeli'nin PM listesinde yer almasına karar verdi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN YDK LİSTESİNDE TEK İZMİRLİ
Kılıçdaroğlu'nun YDK listesinde ise İzmir'den sadece Milletvekili Mahir Polat yer aldı.

Oy kullanımı sona erdi
PM ve YDK üyelerini belirleyece seçim ise saat 21.50 civarında sona erdi.

Oy sayımı tamamlandı
Cumhuriyet Halk Partisi'nde 21.50'de biten oy kullanımı sonrası oyların sayımı tamamlandı. Kullanılan oylar sisteme girilmeye hazırlanılırken, PM ve YDK listelerine gireceği kesin sonuçların açıklanması ile belili olacak.

chp ydk parti meclisi kurultay ikinci gün cumhuriyet halk partisi