LIPOSUCTION KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

TAKİP ET

 

 

Liposuction, hem kadınların hem de erkeklerin vücutlarının çeşitli bölgelerindeki inatçı yağ birikimlerinin emilme yöntemiyle alınmasıdır. Liposuction uygulanmasına gerek duyulma nedeni fazla yağların bu işlem dışında vücuttan atılamamasıdır. Kişinin hem sağlık değerleri açısından hem de kötü fiziki görünümünü yok etmek için bu yöntem oluşturulmuştur. Liposuction faydalı bir uygulamadır. Kişinin istediği görselliğe ulaşmasını sağlar. Vücutta aşırı yağlanmanın biriktiği bölgeleri vücudun diğer kısımlarıyla dengeli ve uyumlu hale getirir. Liposuction yöntemiyle alınan yağlar vücudun ihtiyaç duyulan başka bölgelerinde kullanılabilir. İşlevsel ve konforlu bu uygulama ile başarılı, memnuniyet verici sonuçlar alınmaktadır.

 

 

Liposuction Kimlere Uygulanır?

 

Liposuction herkese uygulanamayan bir işlemdir. Liposakşın uygulanması için vücutta fazla ve inatçı yağ birikiminin olması gerekir. Kilo verilmesine hatta ideal kilosuna ulaşılmasına rağmen bir türlü verilemeyen bu yağlar liposuction ile giderilebilir. Liposuction zayıflamak isteyen kişiler için uygun bir ameliyat değildir. Zayıflamak isteyen kişi diyet ve sporla doktoruyla koordineli bir şekilde ideal kilosuna ulaşmalı, bu kilosunu koruyabildiğini kanıtladıktan sonra vücudunda görüntü bozukluğuna yol açan yağlar liposuction ile alınmalıdır. Liposuction bu nedenle aşırı kilolu kişilere uygulanmaz. Bu işlem için vücut kitle endeksinin 30’un altında olması gerekmektedir.

Lazer lipoliz hamilelere, yeni doğum yapmış kadınlara, obezlere, kronik hastalığı olanlara yapılmaz.

Liposakşın uygulaması için en az 18 yaşında olmak gerekir. Ameliyatın üst yaş sınırı ise 65’tir.

 

Liposuction Kolay Bir Uygulama Mıdır?

 

Liposuction uygulaması gelişen teknolojilerle kolay ve konforlu bir uygulama haline gelmiştir. Vücudun farklı bölgelerine, farklı tekniklerle uygulaması yapıldığı için genel anestezi veya lokal anesteziyle yapılmaktadır. Liposuction ameliyatının hastane ortamında uzman hekim tarafından uygulanması gerekmektedir. Ameliyat bölgesinin büyüklüğüne göre işlem 30 dakika ile 6 saat arası sürebilmektedir.

Kişi işlem esnasında anestezi etkisiyle hiçbir acı ya da ağrı hissetmemektedir. Bu nedenle kolay ve pratik bir uygulamadır. 

Liposuction Hangi Bölgelere Yapılır?

 

Liposuction yapılan bölgeler her kişide farklılık göstermektedir. Kişilerin genetik özelliğine ve metabolizma hızına göre belirli bölgelerde yağ birikimi daha fazla olmaktadır. Sıklıkla liposuction yapılan bölgeler şunlardır:

* Boyun Bölgesi: Gıdı bölgesi ve boyun bölgesini kapsayan bu bölgeye uygulanan liposuction ile ince bir boyun, gıdı ve çene görünümüne kavuşulabilir.

* Göğüs Bölgesi: Meme bölgesinde aşırı yağlanma görülmesi hem kadınlarda hem de erkeklerde yaşanan bir sorundur. Liposuction ile giderilebilen bu sorun neticesinde kişi ideal meme görüntüsüne kavuşabilir.

* Kol-bacak Bölgesi: Kol ve bacaklardaki yağlanma zayıflayarak giderilememektedir. Çünkü hareketi az olan bölgelerdir. Liposuction ile istenen formdaki kol ve bacak görünümüne kavuşulabilir.

* Kalça-basen Bölgesi: Kalça ve basenlerde biriken ve giderilemeyen yağlar liposuction ameliyatı ile yok edilerek kişi ideal formuna ulaşabilir.

* Bel-karın Bölgesi: En sık liposuction yapılan bölgedir. Kişinin bel ve karnındaki fazla yağlar kişiyi kilolu ve sağlıksız gösterir. Liposuction yöntemiyle bel ve karın bölgesinde incelme sağlayarak forma ulaşmak mümkündür.

 

Liposuction Uygulama Adımları Nelerdir?

 

* Kişinin ameliyat öncesi gerekli bölgelerindeki yağ alınacak noktalar belirlenerek vücutta işaretlenir.

* İşaretleme sınırları boyunca aralıklarla 1-2 milimetre kesiler açılır.

* Kesi yerlerine mini kanüller yerleştirilir.

*Kanüllerin bağlı bulunduğu makine aracılığıyla emilim yapılarak yağlar kanüller aracılığıyla makineye aktarılır.

* Hedeflenen yağ alımı gerçekleştiğinde kesi yerleri bir müddet sıvı akışının dışarı çıkmasını sağlamak için açık bırakılır.

* Doktorun uygun zamanı onaylamasıyla kesi yerleri dikişle kapatılarak işlem tamamlanır.

 

Liposuction Hangi Teknikle Uygulanır?

 

Liposuction uygulama bölgesine ve hastanın vücut özelliklerine göre belirli bir teknik seçilerek uygulanmaktadır. Sıklıkla uygulanan 3 liposuction yöntemi vardır:

* Lazer Liposuction (LAL): LAL yönteminde lazer tekniğiyle yağların sıvı hale getirilip vücuttan alınması sağlanır. FDA onaylı lazer cihazları ile işlem gerçekleştirilir. Bu yöntem çoğunlukla küçük bölgeler için kullanılmaktadır. Genel Anesteziye ihtiyaç duyulmadan yapılan bu işlem hızlı iyileşme de sağlamaktadır.

* Vaser Liposuction (UAL): UAL yönteminde ultrasonik ses dalgaları aracılığıyla yağların parçalanarak vücuttan alınması sağlanır. FDA onaylı cihazlar ile işlem yapılır. En sık kullanılan yöntem olan Vaser Liposuction, hastanın durumuna göre lokal ya da genel anesteziyle yapılmaktadır. Bu yöntemin orta derece büyüklükte bölgeler için kullanıldığı söylenebilir.

* Güç destekli Liposuction (PAL): İnatçı yağların alınması bu teknikle sağlanmaktadır. PAL yönteminde kesi yerlerine yerleştirilen kanüllerin ileri geri hareket ettirilmesiyle (titreşimle) yağlar parçalanır ve vücuttan dışarı alınır. Büyük bölgeler için kullanılan bir yöntemdir.

 

Aynı Seansta Pek Çok Bölgeden Yağ Alınabilir Mi?

 

Liposuction yöntemiyle aynı seans içerisinde birden fazla bölgeden yağ alımı yapılabilmektedir. Bir oturumda en fazla 6-8 litre yağ alımı gerçekleştirilmektedir.

Aynı seans devamında kişinin farklı vücut noktalarında dolgu ihtiyacı varsa kombine olarak dolgu işlemleri de yapılabilir.

 

Liposuction Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

 

Liposuction sonrası doktor tavsiyelerini mutlaka uygulamak gerekir. Bu tavsiyeler şunlardır:

* Kişinin korse kullanımını aksatmaması oldukça önemlidir. Korse ameliyat bölgesinin dış etkilerden korunmasında ve formunu oluşturmasında çok etkilidir.

* Bol su tüketilmelidir.

* Sıcak banyo, hamam, sauna gibi yerlerden uzak durulmalıdır. Ilık duş alınmasında sakınca bulunmamaktadır.

* Güneşte kalınmamalıdır.

* 1 ay süreyle spor yapılmamalıdır.

* 1,5 ay denize ve havuza girilmemelidir.

* Doktor tavsiyesiyle uygulama bölgesine hafif masaj yapılabilir.

 

Liposuction Sonrası Ağrı Duyulur Mu?

 

Liposuction sonrası az miktarda da olsa ağrı duyulmaktadır. Kimi ağrı eşiği düşük kişiler ağrıyı daha çok hissetmektedirler. Bu kişiler doktorun verdiği ağrı kesicileri düzenli kullanarak ve tavsiyeleri uygulayarak rahatlama sağlayabilirler. Ameliyat sonrası ilk günler soğuk kompres uygulaması da hastanın ağrısını almada ve şişliklerini gidermede fayda sağlamaktadır.

 

Liposuction Sonrası Korse Kullanmak Mecburi Midir?

 

Liposuction sonrası korse kullanımı mecburidir. Çünkü korse koruyucu ve şekillendirici bir özelliğe sahiptir. İlk 3 hafta sürekli (gece-gündüz) sonraki 3 hafta ise sadece gündüzleri korse kullanımı önerilmektedir. Bu sayede ödemler azalmakta, ameliyat bölgesi toparlanarak şeklini kazanmaktadır. Gelişen teknoloji ile daha rahat ve işlevsel korseler üretilmiştir. Bu korseler ile hasta korsenin sıkıcı etkisini hissetmemekte, daha konforlu bir iyileşme süreci geçirmektedir.

 

Liposuction Etkisi Ne Zaman Görülür?

 

Liposuction sonrası iyileşme sürecinin tamamlanması ve liposuction etkisinin tam anlamıyla görülmesi ortalama 1,5 aylık bir süre gerektirir. Bu süreçte doktorun tavsiyelerini uygulamak ve gerekli özeni göstermek iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.

 

Liposuction Kalıcı Bir Uygulama Mıdır?

 

Liposuction, hasta kilosunu koruduğu ve sağlıklı yaşam gereklerini gerçekleştirdiği sürece kalıcı bir uygulamadır. Liposuction sonrası kişi aşırı kilo alırsa, spor yapmazsa ve dengeli beslenmezse yeniden yağlanma görülmesi olasıdır. Bu nedenle ameliyat sonrası ideal kiloyu korumaya, spor yaparak ve sağlıklı beslenerek devam edilmelidir.

 

Liposuction Fiyatları Uygun Mudur?

 

Liposuction ameliyatı fiyatı yağ alınacak bölgenin büyüklüğü, kullanılan yöntem, doktorun tecrübesi, uygulama yapılan hastane gibi faktörlere bağlı değişmektedir. Kişiyi muayene etmeden belli bir fiyat verebilmek mümkün değildir. Bu nedenle liposuction için uygun olup olmadığınızın belirlenmesi ve fiyat açısından en doğru bilgiyi edinebilmek için sizleri Quartz Clinique’e davet ediyoruz.

 

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique