Mahsa Amini için İspanya'da da protesto yapıldı

TAKİP ET

22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından katledilmesi, Madrid'deki İran Büyükelçiliği önünde de protesto edildi.

AA'nın haberine göre Madrid'deki İran Büyükelçiliği binası önünde toplanan kadın örgütlerinin temsilcileri, rejim karşı sloganlar attı. Okunan açıklamada, Amini'nin katledilmesi ve sonrasında İran'da düzenlenen gösterilerde polisin orantısız güç kullanması kınandı.

"Mahsa Amini'nin ölümünü ve İran hükümetinin İranlı kadınların haklarını talep etmek için gösteri yapan vatandaşlara uyguladığı baskı ve şiddetini şiddetle kınıyoruz" denilen açıklama, İran'ın Madrid Büyükelçisine iletilmek üzere büyükelçilik binasının giriş kapısına bırakıldı.

Eylem sırasında Madrid'de yaşayan bir grup İranlı kadın da büyükelçilik binası başörtüsü yaktı. Verilen bilgilerde, gösterilere devam edileceği, 1 Ekim Cumartesi de dünya genelinde yapılan çağrıyla büyük bir eylem olacağı bildirildi.

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyelerince gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Amini, 16 Eylül'de yaşamını yitirmişti. Cinayetin ardından başlayan protestolar ülkenin dört bir yanına ve dünyaya yayılmıştı.