'Maraton İzmir' toplantısında Başkan Soyer'den "Dünya kenti" vurgusu!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene ilki düzenlenecek maraton İzmir'in tanıtımı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlığında gerçekleştrildi.

Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene ilki düzenlenecek maraton İzmir’in tanıtımı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlığında gerçekleştrildi. İzmir Fuar’ında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve çok asyıda İzmirli sporsever katıldı.

Organizasyonun tanıtımında konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’i maratonu ile gelecek yıllarda konuşulacak bir şehir yapmak istediklerini söyledi. Soyer “Organizasyona destek verecek kurumlara teşekkür ediyorum. Maraton ince çalışılması gereken bir organizasyon ve bu konuda federasyonumuza teşekkür ediyorum. Maratonlar dünyanın her yerinde kentleri en öne çıkartan organizasyonlardandır. Bu nedenle de İzmir’in bu maratonla dünyaya söyleyeceği sözü var. Maraton İzmir dünyada eğimi en düşük maraton parkuru olma özelliğini taşıyor. Dünyanın her yerinden rekor denemesi yapmak isteyen maratoncular buraya gelecek ve rekor denemeleri yapacak. Maraton İzmir tüm bu sporculara ev sahipliği yapacak. İzmir’i maratonuyla gelecek yıllarda çok konuşulacak bir şehir haline getirmek istiyoruz. Maraton demek dünyanın her yerinden insanları davet etmek demektir.Bu maratonun altından kalkmak için her türlü zenginliğe sahibiz. Maraton vesilesiyle çocuklar içinde bir organizasyon düzenleyeceğiz.” dedi.

“Çocuklar maratonla buluşacak”
Maraton İzmir’i  günlere yayacaklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, çocuklar içinde bir etkinlik düzenleneceğinin müjdesini verdi. Soyer “Çocuklarımızda burada farklı yaş kategorilerinde rekabet edecekler. Sporun ve koşunun güzelliğiyle tanışacaklar. Aynı zamadan 5 km 10 km olmak üzere farklı kategori koşuları da yapılacak. Bu tür çeşitlilikler ile çok renkli ve güzel bir sahne şovu gerçekleştireceğiz. Maraton İzmir üç güne yayılacak görkemli spor ve eğlenci organizasyonuna dönüşecek. 11 Nisan’da ki çocuk koşusu ise 100. Yılı olan 23 Nisan’ın altyapısını oluşturuacak” İfadelerini kullandı.

“İlk hedefimiz dünya kenti olmak”
İzmir’in sorunlarını çözebilmek için ilk önce İzmir’in dünya kenti yapılması lazım diyen Başkan Soyer “Daha önce söylediğimiz gibi İzmir’in dünya kenti olması meselesini, İzmir’in tüm sorunların daha fazla önemsiyoruz. İzmirin dünya kenti olması demek hallettiği sorunlar için çok önem arz ediyor. Dünyayı İzmir’e taşırsanız sorunlar başa çıkma noktasında daha güçlü olursunuz. Önce bütün meseleleri çözelim sonra dünya kenti olalım ifadesi doğru değil. Bir yandan yaratıcı endüstirilerin çağdaş teknolojilerin kenti yapacağız İzmir’i vebütün dünyayı davet edeceğiz. Şehirdeki aksaklıklları da birlikte bitireceğiz. İnovasyonların organizsayonlara ev sahipliği yapmak için. Bu güzel kentte 7-70 herkesi maratona davet ediyoruz. Gerçekten 12 Nisan’da şahane bir hava olacak. Zavallı bir çok knette kardan başlarını çıkartamıyorlar ve bu bir muciza biz mucize kentte yaşıyoruz. Dünyaya tanıtılmasına bir vesile olacak maraton İzmir’in hayırlı olmasını diliyorum ” diye konuştu.

İzmir’in en büyük marka değerlerinden biri olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte ilk kez düzenlenecek olan maratonun heyecanı İzmir’i sarmaya başladı.

Uluslararası organizasyon ve fuarlarla kentin marka değerini daha da arttırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin spordaki en önemli projelerinden biri olan Maratonİzmir’i adidas ana sponsorluğunda ve Yalı Spor desteğiyle hayata geçiriyor. İzmir’de ilk kez koşulacak maraton 12 Nisan 2020 Pazar günü yapılacak. İzmir tarihinin ilk maratonu, Kültürpark-Alsancak-Karşıyaka-Konak-İnciraltı güzergahında Körfez hattı boyunca 42 kilometrelik bir parkurda atletler yarışacak.

12 Nisan’da maraton, 5 ve 10 kilometrelik koşularla birlikte yapılacak. 11 Nisan’da da Fuar Kültürpark içinde çocuk koşusu düzenlenecek. Böylece İzmir, iki gün boyunca 7’den 70’e herkesin katılımına ile maraton coşkusunu yaşayacak. 8 Eylül 2019’da yedincisi düzenlenen AIMS sertifikalı Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu’nun ardından Maratonİzmir için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez hattı boyunca ilerleyen 42 kilometrelik maraton koşusuyla İzmir tarihinde bir ilke imza atmış olacak.

İki günde dört koşu
İki gün yapılacak çocuk, 5 kilometrelik, 10 kilometrelik ve 42 kilometrelik maratona yaklaşık 10 bin kişinin katılması bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Maratonİzmir’i üç yıl içinde marka olacak uluslararası bir organizasyona dönüştürmek en büyük hedef olarak belirlendi.

Maraton festival havasında
Maraton coşkusu, 10 Nisan’da başlayacak. 10-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak Maraton Festivali şehri harekete geçirecek. Lozan kapısı girişine kurulacak festival sahnesi, üç gün boyunca heyecanı canlı tutacak. Burası aynı zamanda iletişim alanı olarak kullanılacak. Etkinlik alanında çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sponsor firmalar da olacak. Eğitim, seminer ve konser etkinlikleri yapılacak.

Orman için kayıt olun
12 Nisan’da düzenlenecek Maratonİzmir için kayıtlar tüm hızıyla devam ediyor. Şimdiye kadar 2 bin civarında kayıt yapılan Maratonİzmir’de herkes için bir fidan dikilerek Maraton Ormanı oluşturulacak. Kayıt için “maratonzimir.org” adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Çocuk Koşusu da var
11 Nisan’da Kültürpark içinde Pınar ana sponsorluğunda yapılacak İzmir Çocuk Koşusu ise, bu yıl 100. yılı kutlanan 23 Nisan kutlamalarının önemli bir ayağını oluşturacak. Yaklaşık beş bin çocuğa ulaşılması hedeflenen etkinlikle İzmir’in farklı sosyal çevrelerinden çocuk ve ailelerin bir araya getirilmesi amaçlanıyor. 8-10, 10-12 ve 12-14 yaş grupları için Kültürpark Lozan Kapısı girişindeki havuzun etrafında yapılacak koşu alanında tüm çocuklar, üzerinde 35 yazan formalarını giyecek. Aynı tarihlerdeki kitap fuarından katılımcı çocuklara alışveriş yapmaları için hediye çeki dağıtılacak.
 
KOŞU GÜZERGAHLARI

42 kilometre maraton
12 Nisan’daki yapılacak 3 koşunun başlangıç ve bitiş noktası  Lozan Meydanı’nı olacak.  Pazar günü saat 08.00’de başlayacak 42 kilometrelik maraton koşusunda sporcular Lozan Meydanı Meydanı’ndan start alacak. Alsancak Gar, Bayraklı ve Altınyol’dan geçen sporcular, Karşıyaka girişindeki Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları  Anıtı’ndan geri dönecek. Bayraklı ve Alsancak’tan tekrar geçecek olan koşucular, Konak ve Göztepe’yi güzergahından İnciraltı Kent Ormanı’na ulaşacak. İnciraltı’daki bu noktadan geri dönecek olan sporcular, Göztepe, Konak, Alsancak’ı geçip finiş noktası Lozan Meydanı olacak.

10 kilometre koşusu
10 kilometrelik koşu, Lozan Meydanı’nda saat 08.15’te başlayacak. Sporcular Alsancak Gar’ını geçip Arkas binası önünden dönüp, Alsancak-Lozan Meydanı güzergahında bitiş noktasına ulaşılacak.
5 kilometrelik koşu
 
 

İzmir büyükşehir belediyesi izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer dünya kenti dünya kenti