Megapol Group'tan 400 milyon dolarlık dev yatırım

TAKİP ET

Bugüne kadar Karşıyaka'da Mavi Kule (1999), Pasaport'ta Heris Tower (2001), Bayraklı'da Sunucu ve Martı Plazalar (2009), Alsancak'ta Kordon Kule (2011), Bayraklı'da Megapol Tower (2012) ve Halkapınar'da Çarşı Kule (2018) projelerini hayata geçiren Megapol Group, şimdi de 400 milyon dolarlık harcamayla İzmir'e 9'uncu büyük yatırımını gerçekleştiriyor.

“İzmir Gibi Çok Sesli, Çok Renkli” sloganıyla yapımı süren ve 200 bin  metrekarelik alana yayılan yeni projede şunlar yer alıyor:

Rezidans ve ofislerin bulunduuğu 3 büyük kule...

Az katlı (3-4 ve 5 kat) 7 apartman...

11 bloğu kapsayan katlı mağazalar...

54 kafe-restoran ve alışveriş dükkanı...

330 metre uzunluğunda çarşı caddesi...

1.450 adet kapalı-açık otopark..

Açık - kapalı havuz..

Kültür, sanat ve spor merkezleri..

Yaşamın tüm renklerini bu projede buluşturan “Megapol İzmir”, şehrin  tam kalbinde, ulaşım noktalarının ortasında, yeni kent merkezinin  göbeğinde yer alıyor.

Şehiriçi otobüs, metro, tramvay ve İZBAN terminallerine yürüme mesafesinde  bulunan Megapol İzmir’e her yerden kolayca ulaşılabiliyor.

Projenin tamamı 2024 yılı sonunda tamamlanıyor.

37 kattan oluşan birinci kule “Tower One”, diğer adıyla “Premium Ofis Kule”de  büyük şirketler için geniş katlar ile 115'ten 360 metrekareye kadar farklı lüks  ofisler yatırımcılara sunuluyor.

360 derecelik İzmir manzarası ile körfezi karşısına alan Premium Ofis Kule'de,  özel ve kurumsal etkinlikler, iş görüşmeleri, basın toplantıları, seminerler  düzenlenebilir, VIP restoranında keyifli saatler yaşanabilir.

Yüksek tavanlı, ferah, bol ışıklı bu ofislerin tümü, İzmir kültürüne ve iklimine  bağlı olarak balkonlu yapılıyor.

“Megapol İzmir” projesindeki 25 katlı ikinci kule “Tower Two”, günümüz  ihtiyaçlarına uygun şekilde “Home Ofis Kule” olarak planlandı.

İş ve ev konforunu birleştiren bu projede, 90 metrekareden başlayan ve 235 metrekareye kadar genişleyen, balkonlu, eşsiz İzmir manzaralı ofisler yer alıyor.

Söz konusu yeni model ofisler ister ev, istenirse de ofis olarak kullanılabiliyor.

Üçüncü kule “Tower Three” ise, yine 25 kattan oluşan “Rezidans Kule”yi kapsıyor.

5 yıldızlı bir yaşam sunan Rezidans Kule, 1+1'den 4+1'e kadar değişik konut  seçenekleri veriyor.

Tümü balkonlu olan bu rezidanslar, benzersiz körfez manzaraları, açık ve  kapalı yüzme havuzları, özel otoparkları ile oldukça rahat ve keyifli bir hayat  vaat ediyor.

“Megapol İzmir” projesinin bünyesinde, başka bir yerde rastlanmayacak ilginç  bir yaşam alanı daha bulunuyor. Geleneksel kent kültürünün yaşatıldığı, 3 ve 5  kat arası değişen balkonlu ve teraslı apartmanlar olan “Cadde Evleri”, özgün  mimarisi ile mavi ve yeşili aynı yerde topluyor.

2+1, 3+1 ve dubleks daireleriyle farklı seçenekler sunan “Cadde Evleri”nde  oturanlar, hemen önlerindeki alışveriş caddesinde, başka bir yere gitmeye  gerek kalmadan, her türlü ihtiyaçlarını karşılama, kafe-restoran-banka-mağaza gibi imkanlardan yararlanma fırsatı  bulabilecekler.

330 metre uzunluğundaki “Hacı Mustafa Bey Caddesi” ise, katlı mağazaları,  restoranları, kafeleri, süpermarketleri ve değişik alışveriş merkezleri ile  bölgenin yeni çekim merkezi olmaya aday. Türkiye'nin en uzun çarşılarından  birine ev sahipliği yapacak olan “Megapol İzmir”de 57 bağımsız çarşı ünitesi  bulunuyor.

“Megapol İzmir” projesinin içinde, bölgenin en büyük Kültür ve Sanat Merkezi  de yer alıyor. Teknik ve akustik bakımından kusursuzca tasarlanan 1000 kişilik  kapasiteye sahip Megapol Kültür ve Sanat Merkezi’nde, tiyatrodan müzikale,  stand-up’dan sinemaya ve sergiye kadar pek çok sanat etkinliği  düzenlenebilecek.

“Sanat Kafe” de sanatseverlere hizmet verebilecek. Spor ve Sağlık Merkezi 4  bin 750 metrekarelik geniş bir alana yayılıyor. Merkez; yoga ve pilates  salonları, spor merkezinin terasındaki şehir manzaralı açık havuzu ve ayrıca  kapalı havuzu ile sporseverlere her türlü faaliyet olanağı tanıyor.

Megapol Group Başkanı Selim Gökdemir, bu projesinin de İzmir'in en sağlam  yapıları arasında yer alacağını belirterek, “Depreme karşı sağlamlık en önem  verdiğimiz konuların başında geliyor” dedi.

Gökdemir, “Megapol İzmir”de modern zemin iyileştirme teknikleri kullanıldığını,  son deprem yönetmeliğine göre inşa edildiğini belirterek, “Zemine 44-65 metre  arasında değişen 1613 adet fore ve baret kazık çakılmıştır. 3 metre kalınlığa  kadar ulaşan yekpare radye temel sayesinde tüm yük zemine eşit olarak  dağıtılmaktadır” diye konuştu.

73 yıllık İzmirli yerel bir şirket olarak biriktirdikleri bilgi ve deneyimlerini,  uluslararası ölçütlere taşıdıklarını ifade eden Gökdemir, “Güçlü ekonomik  yapımız ve modern vizyonumuzla küresel ortaklarla da iş yapma yeteneğine  sahibiz. Bu özellikleri ile Megapol Group, küresel ve yerel kavramlarının sentezi  olan “küyerel” bir yatırım grubudur” diyerek, İzmir'in kalkınmasına katkıda  bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Megapol Group