Mehmet Ali Çelebi'ye bir tepki de AKP'den

TAKİP ET

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son günlerde AK Parti'ye geçeceği iddia edilen Mehmet Ali Çelebi'ye göndermede bulundu. Tayyar, "Bir vekil partisinden ayrılıyorsa vekilliği bırakmalıdır" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, AK Parti'ye geçeceği iddia edilen Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye göndermede bulundu. Tayyar, bir vekilin seçildiği partiden başka bir partiye geçmesi halinde, vekillik görevini bırakması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle İzmir'den vekil olarak gösterilen Mehmet Ali Çelebi, vekil seçilerek CHP sıralarında siyasete başladı. Ancak geçtiğimiz yıl CHP'nin Atatürk çizgisinden çıktığı eleştirisiyle partiden ayrılan Çelebi, Memleket Partisi'nde görevn almaya başladı. Buradan da kısa süre sonra istifa eden Çelebi, bağımsız milletvekili olarak görevine devam etti.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağını iddia etmesinin ardından ortalık karıştı. Çelebi de Cumhur İttifakı'na yakın paylaşımlar yaparken, geçmiş tweetlerini silince olay daha da büyüdü. İşte tüm bu gelişmeler sonrasında AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar'dan gönderme geldi.

BİR VEKİL PARTİSİNDEN AYRILIYORSA VEKİLLİĞİ BIRAKMALIDIR

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Tayyar, "İsteyen istediği partiye geçebilir, nihai karar millete aittir. Lakin, bir vekil partisinden ayrılıyorsa vekilliği bırakmalıdır. Zira, oylar seçildiği partiye emanettir. Partiler ise gidene hain deyip geleni kutsallaştırırsa sivil siyaset zarar görür, güven azalır. Naçizane…" dedi.

haberciniz.biz

mehmet ali çelebi izmir akp şamil tayyar