Memur maaş promosyonları rekor kırdı! 41 Bin 500 TL ödeniyor

TAKİP ET

Memurların çoğu maaş promosyonlarını yakından takip ediyor. Emekli promosyon ödemelerinin ardından gündemde yer alan maaş promosyonları heyecan yarattı. Milyonlarca memur ek gelir açısından maaş promosyonlarını almaya başladı. İşte detaylar…

Son zamanların en popüler konuları arasında yer alan emekli promosyon ödemelerine ek olarak memur maaş promosyonları da araştırılmaya başlandı. Hem ocak ayında hem de temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından emekli promosyon ödemeleri yakından takip ediliyor. Maaş promosyon ödemeleri 41 bin 500 TL’ ye kadar çıktı.

Küresel piyasalarda yaşanan ekonomik krizin etkileri Türkiye’ de de derin bir şekilde hissedilmekte. Vatandaşlar bu ekonomik krizden en az zarar ile çıkmaya çalışıyor. Bu kapsamda ek gelir kapısı olarak gündeme gelen emekli promosyon ödemeleri ve memur maaşı promosyonları yakından takip edilip araştırılıyor. Bilhassa emekliler için ek gelir kapısı olan emekli promosyon ödemeleri bankaların birbirleri ile yarışa girmesine sebep oldu.

Bankalar kendi müşterilerini rakip bankaya kaptırmamak için çeşitli kampanyalar hazırladı. Bu kampanyalar kapsamında bankalar birbirileri ile yarışa girdi. Her banka maaşa göre emekli promosyon ödemesi gerçekleştirmeye çalıştı. Burada 2. 500 TL ile başlayan emekli promosyon ödemesinin en son kamu bankalarının da sürece dahil edilmesi ile 21 bin TL’ nin üzerine çıktığını ifade edebiliriz. Böylesi bir yarışta karlı çıkan kişilerin kampanyalardan faydalanmak açısından emekli vatandaşların olduğunu ifade edebiliriz.

41 Bin 500 TL’ ye Kadar Çıktı…

Enflasyon oranları sadece Türkiye’ de değil dünyanın birçok ülkesinde artmış durumda. Peki bu enflasyon oranlarının yüksek çıkmasında ki temel etken nedir? diye sorduğumuzda birçok farklı cevap alabiliriz. Bu açıdan baktığımızda küresel piyasalardaki enflasyon oranlarının yüksek olması Çin’ de ortaya çıkan covid- 19 un bütün dünyaya yayılıp bütün dünyada kapanmalara sebep olması, Rusya’ nın Ukrayna’ yı işgal etmesi ile Avrupa’ nın Rusya’ ya yaptırım uygulaması sonu Avrupa’ da Rusya’ nın kararı ile enerji kesintisi yaşaması ve buna bağlı olarak artan enerji fiyatları ile yükselen enflasyon oranlarının sebep olduğunu ifade edebiliriz.

Bahsi geçen sebeplerden kaynaklı dünya genelinde bir ekonomik krizin hakim olduğunu ifade edebiliriz. Dolayısı ile Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerinde de yüksek enflasyon oranlarının görüldüğünü ifade edebiliriz. Böylesi bir ekonomik ortamda ek gelirin gelmesi vatandaşları rahatlatıyor. Dolayısı ile emekli promosyon ödemeleri nasıl ki milyonlarca emekli tarafından yakından takip ediliyorsa memurlar da maaş promosyonunu yakın bir şekilde takip ediyor.

Memur maaş promosyonları yavaş yavaş verilmeye başlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün çabaları sonucunda Vakıfbank ile yapılan banka maaş promosyonu protokolüne göre tek seferde eşit ve peşin bir şekilde hiçbir kesinti yaşanmadan 27 bin TL ödemenin yapılması kararlaştırıldı. Yapılan güncellemeler ile 5 yıllığına 4 bin TL promosyon ödemeleri bazı kurumlarda 41 bin 500 TL’ ye kadar çıktı. Kurumdan kuruma çeşitlilik görülmektedir. Bu kapsamda yüksek maaş alan kişileri için maaş promosyon ödemesi 100 bin TL’ ye kadar da çıkabileceği belirtildi.

Emekli promosyon ödemeleri kapsamında en yüksek emekli promosyon ödemesi 8 nin 250 TL’ye kadar çıkarken bu ödeme vatandaşların bazı yakın akrabalarını da beraberinde getirmesi ile 10 bin TL’ nin üzerine çıktığını ifade edebiliriz. Bu emekli promosyon ödemesi haricinde son zamanlarda memur maaş promosyonları gündemde yer alıyor. Bu kapsamda bazı kurumlar maaş promosyon ödemelerini 41 bin 500 TL’ ye kadar çıkardı.

memur maaş promosyon