Menderes'te seçim hareketliliği! Kimlerin isimleri geçiyor?

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı'nın Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve CHP'li Meclis üyesi Ertan Güvenç'i açığa almasının ardından başlayan süreç 18 Temmuz Pazartesi saat 14.00'da yapılacak seçimle noktalanacak.

Mecliste 16 CHP’li üye bulunurken, Kayalar ile birlikte geçici olarak görevden uzaklaştırılan Güleç’in sandalyesinin düşmesiyle bu sayı 15’e inecek. Cumhur İttifakı 8’i AKP'li ve 1’i de MHP’li olmak üzere 9 sandalyeye sahip durumda bulunuyor.

KAYALAR GÖRÜŞME YAPIYOR

Açığa alma sürecinin ardından Menemen’deki sürecin benzerini yaşamak istemeyen CHP’de özenli bir çalışma gerçekleşiyor. Meclisi seçime götürecek olan Grup Başkanvekili Gürsel Rüzgar’ın aday olması beklenmezken, Mustafa Kayalar’ın ise meclis üyeleriyle görüşme yaptığı öğrenildi.

CHP’DE ÖZEL ÇALIŞMA

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’de ilçede çeşitli görüşmeler gerçekleştirecek.  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’da meclis üyeleriyle bir araya gelecek.

KİMLERİN İSİMLERİ GEÇİYOR?

CHP Menderes’te Erkan Özkan, Mustafa Akın, Fatma Ekicioğlu, Alper Sürücü ve Bülent Taşkıran’ın isimleri aday olacak geçiyor.  Görevden uzaklaştırılan Mustafa Kayalar’ın da Erkan Özkan ve Mustafa Akın’ın isimlerine sıcak baktığı öğrenildi. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Fatma Ekincioğlu’nun da adaylık şansının yüksek olduğu kulislerde konuşuluyor. Meclis Başkanvekili Gürsel Rüzgar’ın adaylığı sıcak bakmadığı belirtildi.

Cumhur İttifakı’nda ise henüz bir adaylık çalışması yapılmadı.

CHP Menderes AK Parti Mustafa Kayalar