Menemen'de gergin meclis sonrası CHP'den açıklama!

TAKİP ET

Ağustos ayı ilk oturumuna CHP'den istifa eden Bağımsız Meclis Üyesi Noyan Özkan ile CHP Grup Sözcüsü Ali Yılmaz arasında yaşanan gerginlik damga vurdu. Yaşananların ardından CHP Menemen İlçe Yönetimi'nden açıklama geldi.

Menemen Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumu büyük bir gerginliğe sahne oldu. 
Oturumca CHP Grup Sözcüsü Ali Yılmaz AKP cephesinden irtikap soruşturması sırasında tutuklanan ve ilgili davada halen yargılanan Belediye Eski Başkanı Serdar Aksoy dönemine yönelik gelen eleştirilere yanıt verirken CHP'den istifa eden Bağımsız Meclisi Üyesi Noyan Özkan'ı hedef aldı. Bu konuşmanın üzerine sırasından kalkan Özkan, Yılmaz'ın yanına gelerek CHP Grup Sözcüsü'ne sert bir şekilde çıkıştı. Gerginlik giderek büyürken önce meclis üyeleri sonra da güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle sakinleştirildi ve Özkan salondan çıkarıldı. 

Yaşananların ardından CHP Menemen İlçe Başkanlığı'ndan bir açıklama geldi. CHP İlçe Yönetimi'nin imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada "Belediye meclisimizdeki siyaset seviyesi giderek düşmekte, kutuplaştırıcı söylemler artmaktadır. Bu konuda meclis başkanı da gerekli hassasiyeti gösterememektedir" ifadelerine yer verildi. 


İŞTE O AÇIKLAMA: 
02.08.2021 tarihli Menemen Belediye Meclisi toplantısında ne yazık ki Menemen kamuoyunun büyük bir üzüntü ile izlediği görüntüler yaşanmıştır.
CHP grup başkan vekilimize ve meclis üyelerimize asla kabul edemeyeceğimiz fiziksel ve sözlü saldırı gerçekleşmiş olup, ağza alınmayacak küfürler sarf edilmiştir. 
Yaşanan durum ne yazık ki ilk değildir, partimiz ve meclis üyelerimiz Belediye Meclisi toplantılarında bu tür saldırılara daha önce de maruz kalmışlardır.
Belediye meclisimizdeki siyaset seviyesi giderek düşmekte, kutuplaştırıcı söylemler artmaktadır. Bu konuda meclis başkanı da gerekli hassasiyeti gösterememektedir.
Partimizin ve meclis üyelerimizin haksız ve mesnetsiz iddialar ile itham edilmelerini asla kabul etmiyoruz. 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm meclisi aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Mecliste şiddete zemin hazırlayan, toplumumuzu ayrıştıran ve kutuplaştıran sözlü ve fiziksel saldırıları kınıyoruz.
 

menemen belediyesi menemen meclis chp