Menemen'deki satış tartışmasına Aksoy'dan flaş çıkış: Komplo gerçekleşmeden önce...

TAKİP ET

Menemen'deki satış krizinde bakanlığın hakkında devam eden dava nedeniyle görevden uzaklaştırdığı Belediye Eski Başkanı Aksoy'dan çarpıcı bir çıkış geldi. Aksoy açıklamasında 'Menemen'e yönelik komplo gerçekleşmeden önce kat karşılığı olarak Seyrek arazisi gündeme gelmiştir' ifadelerine yer verdi.

Menemen'de Başkanvekili AKP'li Pehlivan'ın yaklaşık değeri 1.6 milyar TL olan 160 parsel arazi için satış ya da kat karşılığı değerlendirilmesi yönünde meclisten yetki istemesine yönelik tartışma devam ediyor.  CHP Menemen Örgütü, belediye yönetiminin mali durumun zorda olmasını gerekçe gösterdiği karara sert tepki verirken, hakkında devam eden dava nedeniyle görevden uzaklaştırılan Menemen Belediye Eski Başkanı Serdar Aksoy da konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Serdar Aksoy, yargılandığı davanın operasyon süreci başlamadan önce bu arazi satışı konusunun gündeme geldiğini ifade etti.

AÇIKLAMA İSE ŞÖYLE, 
Bir süredir Menemen Seyrek’te yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekarelik alanın satışı üzerine tartışmalar yapılmaktadır. Ekim ayı meclis toplantısına satış yetkisi almak istenecek. Bir defa şunu net belirteyim, satış yetkisi geçici yönetim tarafından alınsa dahi Menemen halkının vicdanında kabul görmeyecektir. Meclisten kabul görse dahi göreve geri dönüşümde bu kararı mahkemeye götürüp iptal ettireceğim.

Diğer bir husus Menemen’e yönelik komplo gerçekleşmeden önce kat karşılığı olarak Seyrek arazisi gündeme gelmiştir. Ben bu hususta meclisi toplayarak istişare ettim. Genel Meclise; tüm STK yetkilileri, muhtarları ve Meclis üyelerini davet ettim. Menemen'de karar alma sürecinde katılımcı demokrasiyi işlettim. Bu husus benim tek başıma verebileceğim bir karar değildi. Genel olarak Menemen halkının olaya sıcak bakmaması nedeniyle de Belediye Meclisi'ne yetkiyi devrettim. Üstelik burada yapılacak kat karşılığı bir işleme dahi o dönem muhalefet karşı çıkmıştı. Bu yetkiyi kullanmayacağımı da grup toplantısında belirttim ve meclise yetkiyi devrettim.

Son süreçte alelacele yangından mal kaçırır gibi satış yetkisinin inatla geçici yönetim tarafından istenmesini etik bulmuyorum. Menemen halkının oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı olarak, halkın iradesini temsil eden bir belediye başkanı olarak satışın Menemenimizi çok zor durumda bırakacağını belirtirim. Bu hatadan ivedi biçimde dönülmesi gerekmektedir. Eli vicdanında olan, cüzdanında olmayan belediye meclis üyelerine sesleniyorum; evlatlarımız ve geleceğimiz için karar alırken vicdanınızın sesini dinleyiniz”

serdar aksoy menemen akpli aydın pehlivan