Menemen düğümü çözüldü: İşte kazanan!

TAKİP ET

Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından yerine seçilecek başkanvekili için düğüm bugün çözüldü. Ertelenen oturumda 18 meclis üyesinin katılımıyla salt çoğunluk sağlandı. Olağanüstü toplanan mecliste kuradan çıkan isim AKP'li Aydın Pehlivan oldu.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ-İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nin verdiği karara uyarak, Menemen seçimlerinde kuranın yenilenmesine karar verilmişti. Dün Menemen meclisinde gerçekleştirilecek olan kura çekimine CHP grubundan katılan olmadı. CHP’nin katılmaması üzerine bugüne ertelenen kura çekimi Menemen meclisinde gerçekleşti. 18 meclis üyesinin katılımıyla salt çoğunluk sağlandı. Kura çekimi sonucu ise AKP'li Aydın Pehlivan oldu.

MİLLET İTTİFAKI TEBRİK ETMEDEN SALONU TERK ETTİ Kura çekiminde Millet İttifakı Grubu adına Deniz Karakurt, Cumhur İttifakı adına Aydın Pehlivan yeniden aday oldu. Oylama katılan Millet İttifakı üyeleri tebrik etmeden meclis salonunu terk etti.   CHP’lilerin salonu terk ettiği esnada konuşan Hulusi Doğan, “Hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum. Bana göre en adil en objektifi yaptık. Benim elime bu değdi ve kazanan isim belli oldu” dedi.   SALONDA NELER YAŞANDI? Oylama öncesi söz alan Millet İttifakı Menemen Belediyesi Başkan Vekili adayı Deniz Karakurt, yapılan kura işlemini hukuki bulmadıklarını belirtti. Karakurt, "Mahkeme kararı beklenmeksizin vali kararı ile çekiliş yapılmasını hukuki bulmuyoruz. Bu nedenle itirazı kaydımızın kayda geçmesi için bildiriyoruz" diye konuştu.   Karakurt'un ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu ise çekilişin yasaya uygun olduğunu söyledi. Demircioğlu, "Bugün CHP'li meclis üyelilerini salonda görmekten dolayı mutluyuz. Kanundan kaynaklı sizin atanmanız gerçekleştirilmiş. Yasaya uygun bir şekilde kura seçimini gerçekleştireceğiz. Kuranın Menemen için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.   Deniz Karakurt ise itiraz yaşanmaması için usulün oylanması gerektiğini söyledi. Oylamanın ardından kura çekimi için hazırlıklar yapıldı. Siyah bir torba içerisinde iki adayın isimleri yazılarak bir poşetin içerisine konuldu