Merakla beklenen 'benzinlik' ihalesinde ilk raunt!

TAKİP ET

Buca Belediyesi, Buca ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kuruçeşme Mahallesi'ndeki 4 bin metrekarelik benzinlik istasyonu için 39 milyon TL muhammen bedel ile satış kararı almıştı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın başkanlığında Buca Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ihaleye iki firma zarf verirken, firmaların ihale teklif zarflarında evrak eksikliklerinin olmasından kaynaklı, iki firma ihale gerçekleştirilemedi.

Buca Belediyesi, mülkiyetinde bulunan 4 bin 27 metrekarelik benzin istasyonu alanını satışa çıkarma kararı almıştı. Satışa çıkarılan benzin istasyonu daha öncesinde 36 milyon TL ile ihaleye konulmuş ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın bizzat yönettiği ihalede 39 milyon TL Yalvaçlar Petrolcülük Şirketi'ne satılmıştı ancak yeterli şartların oluşmamasından kaynaklı olarak ihale iptal edilmişti.
Buca ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kuruçeşme Mahallesi'nde bulunan ve benzinlik olarak kullanılan alan yeniden ihaleye çıkartılmış ve yeni muhammen bedel olarak 39 milyon TL bedel belirlenmişti. Merakla beklenen benzinlik alanının ihalesi ise bugün gerçekleştirildi. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın yönetiminde gerçekleştirilen ihaleden bir kez daha sonuç çıkmadı.
2 FİRMA KATILDI
Bize şu ana kadar 2 dosya teslim edildi. 2 dosyanın teslim edildiğine dair tutanak imza altına alındı" ifadelerini kullandı.
İKİ FİRMA İHALE DIŞINDA KALDI
İhalede dosyaları inceleyen Başkan Kılıç, ilk olarak Onbaşı Petrol'ün dosyasını açtı. İhale komisyonu ile birlikte dosyayı inceleyen Kılıç, Onbaşı Petrol'ün dosyası için 'Teminat mektubu ve iç zarf olmadığı için geçersiz' ifadelerini kullandı. Sonrasında ikinci dosya olan Saros Akaryakıt'ın dosyasını inceleyen Başkan Kılıç, bu teklif dosyasında da 'teminat mektubu'nun olmadığını belirtti. Kılıç eksikliklerden kaynaklı olarak 2 firmanın ihale şartları taşımadığından kaynaklı olarak firmaların ihale dışı kaldığını belirtti.
 

buca belediyesi benzilik ihalesi ilk raunt