Meteoroloji'den Ege'ye fırtına uyarısı!

TAKİP ET

Meteoroloji'nin açıkladığı verilere göre İzmirlileri haftanın ilk günü fırtınalı hava beklerken ilerleyen günlerde hava sıcaklıkları artacak.

Meteoroloji tarafından haftalık hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Bugün (21 Mart) için aralarında İzmir'in de olduğu 5 ile sarı kodlu uyarı verildi. 

Sarı kod uyarısına göre haftanın ilk iş gününde İzmirlileri fırtınalı hava bekleniyor. Yapılan açıklamaya göre rüzgarın Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batısı) genelinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgarlı havanın hafta içinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Cuma günü rüzgar büyük ölçüde etkisini yitirecek. 

Ayrıca bugün sabah saatlerinde Ege'nin kıyı kesimlerinde hafif, Ege'nin iç kesimlerde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İzmir'de pazartesi beklenen en yüksek sıcaklığın 11 derece olacağı belirtilirken, Cuma gününe kadar 18 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Aynı şekilde en düşük sıcaklıklıkta da artış bekleniyor. Nem oranının ise yüzde 75'ten Cuma gününe kadar yüzde 92'ye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. 

İzmir'in 5 günlük hava tahmin raporu: 

İZMİR izmir izmir hava durumu fırtına ege