Metro ve tramvay seferleri yarın sabahtan itibaren başlayacak

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin (İZBB) şirketlerinden İzmir Metro AŞ. ve büyükşehir belediyesinin işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile metro ve tramvayda örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış bunun üzerine işçiler alınan grev kararını hafta başında şalteri indirerek uygulamaya başlamıştı.

Grevin ikinci gününde işveren tarafının çağrısı ile TİS masası yeniden kurulurken sabah saat 10:00'da başlayan görüşme akşam saatlerinde tarafların uzlaşmasıyla sona erdi.

İzmir ulaşımının can damarlarından metro ve tramvayda toplam 625 çalışanı kapsayan 27 Şubat’ta başlayan 10. Dönem Toplu Sözleşme(TİS) süreci iki gün süren grevin ardından sona erdi. Metro ve tramvay seferleri yarın sabahtan itibaren başlayacak.

BAŞKAN SOYER SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada "Çok şükür… çok mutluyum… Metro ve tramvaylarımız yarın sabahtan itibaren tekrar çalışmaya başlıyor. 2 gündür yaşanan büyük sıkıntılar bittiği için çok sevinçliyim. Tüm İzmirlileri sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Yetkili sendikanın Demir Yol İş İzmir isimli sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "İzmir Metro A. Ş.'de yürttüğümüz 10. Dönem toplu iş sözleşmesi iki tarafın karşılıklı uzlaşıya varması sonucu imza altına alınmıştır.Tüm camiamıza hayırlı olmasını dileriz."

Izmir Metro Grev Tramvay