Millet İttifakı'nda anlaşma sağlandı: Akşener masaya döndü

TAKİP ET

Millet İttifakı genel başkanlarının saat 14.00'de başlaması planlanan toplantı Meral Akşener'in tavrının belirsizliği nedeniyle yaklaşık 2 saat ertelendi. Meral Akşener, Saadet Partisi'nde gerçekleştirilecek toplantıya katılma kararı aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına "Ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlandık" gibi sözlerle itiraz edip kalktığı Millet İttifakı'nın bugün saat 14.00'te yapılması beklenen toplantı, ertelendi.

Bu süre zarfında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Akşener'i ziyaret etti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, söz konusu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Yetkili ve icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bu önerilerini Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da genel başkanımız aktaracak. Katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz" bilgisini verdi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Meral Akşener ile görüşmelerinin ardından Millet İttifakı liderlerinin toplanacağı Saadet Partisi Genel Merkezi'ne giderek orada liderlerle görüştü. İki belediye başkanı "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarıyla Genel Merkez'den ayrıldı. 

MERAL AKŞENER MİLLET İTTİFAKI TOPLANTISINA KATILACAK

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Sayın Genel Başkanımız ile sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdiler. Genel Başkanımız Akşener, Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almıştır" ifadelerini kullandığı açıklamasında masanın yeniden toplandığı bilgisini verdi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Millet İttifakı toplantısı için Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gelen ilk lider oldu. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gelen ikinci lider oldu. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise Genel Merkez'e gelen üçüncü isim oldu.