Millet İttifakı'nın İzmir il başkanlarından flaş Narlıdere iddiası!

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın İzmir il başkanı bir araya gelerek Narlıdere Kaymakamının muhtarlara, 'Pazar günü asla okullara girmeyeceklerini, okullarda olamayacaklarını, vatandaşlarla bir araya gelemeyeceklerini' mesajını ilettiğini belirterek 'muhtarlara baskı yapılmaması' konusunda çağrıda bulundular.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur oylaması için vatandaşlar 28 Mayıs günü sandık başına gidecek. Seçime günler kala İzmir’de flaş bir iddia ortaya atıldı.

Narlıdere Kaymakamlığından muhtarlara, “Pazar günü asla okullara girmeyeceklerini, okullarda olamayacaklarını, vatandaşlarla bir araya gelemeyeceklerini” yasağı koyulması iddiasını gündeme taşıyana Millet İttifakı’nın İl Başkanları CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Demokrat Partisi İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı ve DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Egemen Pamukçu ortak bir açıklama yaptı.

Kemeraltı’nda bulunan Abacıoğlu Han’ında gerçekleşen açıklamada Millet İttifakı’nın il başkanları, ‘muhtarlara baskı yapılmaması’ çağrısında bulundu.

BASKI YAPMAKTAN VAZGEÇİN

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bugün özellikle muhtarlara yapılan baskılarla ilgili sizlerle bir araya gelmek istedik. Narlıdere Kaymakamlığı muhtarlara mesajlar atarak ‘Pazar günü asla okullara girmeyeceklerini, okullarda olamayacaklarını, vatandaşlarla bir araya gelemeyeceklerini, bunu yasakladıklarını söylüyorlar. Bugün muhtarlarla bir araya geldik. Buna benzer baskılardan bahsettiler. Hiç bir kaymakam veya vali anayasa dışında bir emir veremez. Muhtarlarımız seçilmiş kişilerdir. Vatandaşın oyuyla seçildiler, bu tür baskılara maruz bırakılamazlar. Her vatandaş anayasal hakkı olarak istediği yere girer ve çıkarlar. Seçim güvenliğini tehlikeye atmadığı sürece bunu yapabilirler. Vali ve kaymakamlara seslenmek istiyoruz; muhtarlara baskı yapmaktan vazgeçin” dedi.

GÜLEN MİLLETİMİZ OLACAKTIR

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, “Bu yaşanalar hükümetin kaybetme telaşının göstergesi. Hiçbir muhtarımız, hiçbir gözlemcimiz tedirgin olmasın. Bunlar sandığa gerekli hassasiyeti göstersinler. Zaten kanunlar çerçevesinde yapılan bir seçim var önümüzde. Muhtarlar da görevlerini yapıyorlar, tedirgin olmasınlar. Sağlıklı şekilde seçimler sonuçlanacaktır. Günün sonunda gülen milletimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

REFERANDUM OLACAK

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “Sadece muhtarlar özelinde değil Türkiye genelinde hiçbir soru işaretine sebebiyet vermeyen, tertemiz seçim istiyoruz. Türkiye’nin kaderini oylandığı bir seçim olacak. Bir nevi referandum olacak. Tertemiz bir seçim için hem seçim esnasında hem seçin sonrasında milletin iradesini sağlıklı şekilde sirayet etmesi için elimizden geleni yapacağız. Buradan da tüm kamu kurumlarındaki yetkililere seslenmek istiyorum; Temiz bir seçim için Türkiye’nin kederini belirleyen seçim için hep beraber çaba sarf edelim” şeklinde konuştu.

MUHTARLARIMIZLA İLGİLİ KAYGILAR VAR

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, “Konumuz vatandaşın gündemi ve bizim gündemimiz, sandık güvenliği. Bu sandık güvenliği ile ilgili çok sayıda insanımızda tedirginlik var. Sabah, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer başkanlığında muhtarlarımızla bir araya geldik. Gördük ki okul önlerinde de okullarda da muhtarlarımızla ilgili kaygılar ve yaşadıkları sorunlar var. Vatandaşlarımız oy kullanırken seçmen kağıdını kaybetmiş olanlar oluyor. Muhtarlarımız yönlendirme amaçlı çalışmalar yürütüyor ama bunlarla engellendiğini gördük. 6 il başkanı bu konuda idareyi uyarmak ve vatandaşa farkındalık yaratmak içi bir araya geldik” dedi.

İKİ ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Demokrat Partisi İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, “3 gün sonra çok kritik bir seçim yapılacak. Birinci turda rakibimizin gerisinde kaldık. Günlerdir çalışıyoruz. Aradaki bu farkı nasıl kapatırız diye, değerli il başkanları ile sahada yaptığımız çalışmalarda görüyoruz. En büyük desteğimiz İzmir seçmenin de değişim çağrısı. İki çağrıda bulunuyorum; birincisi rakibimize oy veren insanlar bugüne kadar sizin komşularınızın, iş arkadaşlarınız dolayısıyla onlarla bizim kurmayacağımız iletişimi belki siz kurabilirsiniz. Hepimiz üzerimize düşeni yapalım. Bir kişiyi ikna etsek kardır. İkincisi ise; sandık güvenliği ile ilgili ülkemizde büyük bir endişe var. Saat 17:00’de oy verme işlemi bittikten sonra hepimiz oy verdiğimiz sandıklara giderek yok sayılması müşahitlikle aklında olanlar, planları olanların planları boşa çıksın” ifadesini kullandı.

PAMUKÇU: HUKUKSUZLUKLARLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Egemen Pamukçu ise, “Her gün gördüğümüz gibi hukuksuzluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Dün montaj yapılmıştı kasetler, bizzat yapıldığı itiraf ediliyor. Bugün de muhtarlarımıza seçimlere gitmesinler, okula gidemesinler diye engel konmaya çalışılıyor. Bizim tüm mücadelemiz bunun son bulması. Türkiye’nin 29 Mayıs’ta yeni bir sabaha uyanması için. İzmir’in kalbinde olmamızın sebebi de budur. Bizler korkmuyoruz. Bu hukuksuzluğa karşı beraberce durmak için burada yürüyoruz. Pazar günü de 6 partinin tüm paydaşları olarak sahada olacak, sandıklara sahip çıkacağız. İzmirli seçmenden de talebimiz saat 17.00’dan sonra oy attığınız sandıklara giderek yapılan sayımın sizler de gözlemleyin. Bu her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının anayasal hakkıdır. Buna hiç bir devlet kurumu engel olmaz. Biz beraber güçlüyüz. Ancak İzmir ‘de bizimle olursa daha da güçlü oluruz” diye konuştu.

narlıdere belediyesi