Millet İttifakı'nın Menemen kararı belli oldu!

TAKİP ET

Menemen'de bugün yapılması beklenen başkanvekilliği kura çekimiyle ilgili CHP ve İYİ Parti'nin kararı netleşti. CHP ve İYİ Parti'nin meclis üyeleri toplantıya katılacak. Valilik tarafından meclis gündemine konulan seçim maddesinin gündeme alınması kararına ise ret oyu verilecek. 

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından Menemen Belediyesi’nde de başkan vekili seçimi yapılmıştı. Seçimde AKP'nin adayı Aydın Pehlivan ile CHP’nin  adayı Deniz Karakurt eşit oy alınca kura çekimi yapılmış, bunun sonuncunda Karakurt başkan vekili seçilmişti. Daha sonra AKP kuranın yasaya uygun yapılmadığına öne sürerek mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme ise kura seçiminin tekrarlanması ve yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu karara itiraz eden CHP’nin itirazı reddedildi. Mahkemenin verdiği kararın ardından İzmir Valiliği geçtiğimiz pazartesi günü mecliste başkanvekili kura seçiminin yapılmasına karar verdi. CHP’li ve İYİ Partili toplantıya katılmayınca kura çekimi gerçekleşmedi.

Millet ittifakı'ndan ret
Menemen’de bugün yapılması beklenen başkanvekilliği kura çekimiyle ilgili CHP ve İYİ Parti'nin kararı netleşti. CHP ve İYİ Parti'nin meclis üyeleri toplantıya katılacak. Valilik tarafından meclis gündemine konulan seçim maddesinin gündeme alınması kararına ise ret oyu verilecek.

CHP'li Torun Menemen'e gidiyor
Bugün İzmir’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bugün saat 14.00’da Menemen’de olacağı öğrenildi. Torun, CHP’li meclis üyeleriyle bir toplantı yapacak.

 

menemen kura seçimi millet ittifakı chp iyi parti deniz karakurt akp