Muharrem İnce: Türkiye bu ahlaksızlıktan imaj kaybediyor

TAKİP ET

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, İstanbul'da Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.nin dini nikahla evlendirildiği iddialarına ilişkin konuştu: Ben bunların Müslüman olduğuna falan inanmıyorum. Türkiye bu ahlaksızlıktan imaj kaybediyor.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, çeşitli ziyaretler için Kayseri’ye geldi. Pınarbaşı ilçesinde esnafı ziyaret eden İnce, basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

İstanbul’da Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında kızı H.K.G.nin, Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirildiği iddialarına değinen İnce, şunları söyledi:

HEPSİNİ HAPSE ATMAK GEREKİYOR

– 6 yaşındaki bir çocuğa dini nikah olacak iş mi? Yani aklını mı yedi bu millet? 6 yaşındaki çocuğa nikah kıyan imama, ona şahitlik edene, onu bilip de konuşmayana, onun anne babasına, o törene katılanlara, bunu kapatan polise, savcıya, bunların hepsini hapse atmak gerekiyor. Bunun başka çaresi yok.

– Ben bunu söylediğimde bazı ahlaksız yayın organları da benim için ‘Dini nikaha savaş açtı’ diyor. Dini nikahtan bahsetmiyoruz, 6 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz. Yetişkin birisi ister imam nikahı kıysın, ister kıymasın bana ne, o benim ilgi alanıma girmez.

BÜTÜN DÜNYA BUNU KONUŞUYOR

– Biz çocuktan bahsediyoruz, o ‘dini nikaha savaş açtı’ diyor. Bunlar Müslümanların içine serpiştirilmiş hainlerdir. Ben bunların Müslüman olduğuna falan inanmıyorum. Türkiye bu ahlaksızlıktan imaj kaybediyor. Bütün dünya bunu konuşuyor. Bunun karikatürlerini çiziyorlar. Biz bunu hak ediyor muyuz? 2 yıl önce bakanlığın haberi var. Mağdur gitmiş, şikayet etmiş, bakanlık susmuş. Hakimleri, savcıları göreve davet ediyorum. (DHA)

Yusuf Ziya Gümüşel Muharrem İnce