Musa Çam'dan 'İl başkanlığına adaylık' açıklaması! ''Çizilen kriterlere uyuyorsam olur''

TAKİP ET

CHP İzmir'de 8 Şubat'ta yapılacak il kongresi öncesi masadaki en güçlü senaryo İl Başkanı Deniz Yücel'in sandığa tek aday olarak girmesi…

CHP İzmir'de 8 Şubat'ta yapılacak il kongresi öncesi masadaki en güçlü senaryo İl Başkanı Deniz Yücel’in sandığa tek aday olarak girmesi… Ancak parti kulisleri hareketli... İzmir Eski Milletvekili Çam’ın kongrede Yücel’e rakip olacağı iddia edildi. Çam'dan bu iddiaya ve sürece yönelik önemli açıklamalar geldi.
    
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde ilçe kongrelerinde sona gelinirken, il kongresinin de tarihi belli oldu.
Parti örgütü 8 Şubat Cumartesi günü Celal Atik Spor Salonu’nda il başkanı seçecek.

Alınan bilgiye göre masadaki en güçlü ihtimal İl Başkanı Deniz Yücel’in tek aday olarak salona girmesi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ‘devamından’ yana tavır aldığı iddia edilen Yücel’e sürecin başından bu yana CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin açık destek vermişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile il kongresi sürecine yönelik 3 kez görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de CHP Lideri’nden Yücel’le ilgili net mesajlar alması üzerine ekibiyle durum değerlendirmesi yaptığı, il kongresinde aday çıkarmayıp Yücel’le devam edilmesi yönünde fikir birliğine vardığı öne sürülmüştü.

ÇAM İDDİASI
İl kongre sürecinde kulisler sıcaklığını korurken, parti içinde İzmir Eski Milletvekili Musa Çam’ın bireysel olarak hareket edip kongrede il başkan adayı olacağı konuşuluyor. İlçe kongrelerine giden ve kürsülerden çarpıcı mesajlar veren Çam’ın il başkan adaylığına hazırlandığı iddia edilmişti.

"YÜCEL’DEN MEMNUNLARSA DESTEKLEMELERİ GEREK"
Çam’dan ise önemli açıklamalar geldi.
Çam şunları söyledi: Kongrelere gidiyorum. Bazılarında divan başkanı oldum. Konuşma yapıyorum. Bunlar normal… Benim il başkan adayı olma düşüncem yok. 3 ilçede kongre kaldı. Hafta sonu tamamlanacak. Tamamlandıktan sonra ilçe başkanları bir araya gelmeli, bir durum değerlendirmesi yapmalı, geçmiş 2 yılın muhakemesini yapmalı...
İl başkanı Deniz Yücel aday olacak göründüğü gibi… Örgüt, ilçe başkanları, il başkanı Deniz Yücel’den memnunsa desteklemeleri gerekir. İlçe başkanları ‘Partide bir değişime ihtiyaç var’ derlerse kriter belirlemeliler. Ben  bireysel olarak ortaya çıkmam. İl başkanı yarışına, kavganın içine girmem. Konsensüs olursa, çizilen kriterlere uyuyorsam olur. İhtiyaçları iyi belirlemek lazım. İyi il yöneticilerine de ihtiyacımız var. Partide hafıza yok. Partinin hafızasını mazisini bilen yöneticilere ihtiyaç var.
GERÇEKİZMİR
 
 

musa Çam İl baŞkanliĞi adaylik aÇiklamasi Çİzİlen krİterlere uyuyorsam olur