Narlıdere'de dostluk rüzgarı Durgun ''Biz biriz,birlikteyiz,birlikte güçlü olacağız'

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilçe kongrelerinde son haftaya heyecanı yaşanırken, bir yandan da seçimleri kazanan ilçe başkanları mazbatalarını eski ilçe başkanlarından almaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta 164 oy alarak Narlıdere kongresini kazanan Mesut Durgun, eski ilçe başkanı Şahin Fırat'tan mazbatasını aldı.

Oktay Güçtekin - İzmir Gündemi / Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe konre sürecinin sonuna gelinirken, seçimi kazanan yeni ilçe başkanları mazbatalarını almaya devam ediyor. Son olarak 2 adayın yarıştığı Narlıdere kongresinde 164 oy alan Mesut Durgun, 100 oy alan Serkan Çağlar’ı geride bırakarak Narlıdere’nin yeni ilçe başkanı seçildi.

Narlıdere  ilçe binasında gerçeklesen devir teslim töreninde eski ilçe başkanı Şahin Fırat, yeni ilçe başkanı Mesut Durgun’a mazbatasını vererek rozet taktı.

Devir teslim töreninde konuşma yapan yeni ve eski ilçe başkanları birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Devir teslim törenine Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in yanı sıra Grand Plaza A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç ve birçok partili katıldı.
 
Fırat ‘’Onların emirlerinde olacağız’’
Devir teslim töreninde konuşan CHP Narlıdere eski ilçe başkanı Şahin Fırat, yeni seçilen ilçe başkanı Mesut Durgun ve parti için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Fırat ‘’Parti içi demokrasi sürecimiz başarılı bir şekilde sonuçlandı. Çok kıymetli ve başarılı bir arkadaşımız, ilçe yöneticimiz, 2 yıllığına örgütümüzün başında olacak. Hepimiz bundan dolayı çok mutluyuz ve umutluyuz. Çok başarılı bir delege ve ilçe kongresi geçirdik.  Bir ilçe yöneticimiz, parti içerisinden, bu partinin mutfağından yetişmiş, emek vermiş, parti kültürü oluşmuş bir arkadaşımızın örgütün başına gelmesi beni çok sevindirdi. Bu töreni yaptıktan sonra arkamızı dönüp gitmeyeceğiz. 2 yıl boyunca arkadaşlarımız öncü olacaklar, biz de onların emirlerinde olacağız. Arkadaşlarımızın başarılı olabilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız.Sadece örgüt çalışmayacak, tüm arkadaşlar, her üye elinden gelen her şeyi  yapacak. İzmir bölge toplantısında örgütten sorumlu genel başkan yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı bu tür görevler için, ‘ Bende  bu hamallığı yaptım, arkadaşlar da bu hamallığı yapacaklar’ dedi. Üstüne basa basa hamallık dedi. Biz onların bu hamallık görevlerinde yüklerini hafifletmek için elimizden geleni yapacağız. Dün neler yaşanmış neler olmuş diye bakmayacağız, gündemimize kesinlikle ama kesinlikle getirmeyeceğiz. Onlar geçmişte kaldı. Biz yarına bakacağız. Amacımız kimin ilçe başkanı kimin il başkanı olduğu değildir. Tek amacımız partinin iktidar olmasıdır. Genel iktidarı yakalayamadıktan sonra kimin ilçe başkanı kimin il başkanı olduğunun pek bir önemi yok. O yüzden CHP’linin başka bir hedefi olamaz. Arkadaşlarımızın bu süreç içinde eksiklikleri olacaktır elbet. Ancak  yapacağımız tüm eleştiriler yapıcı, onarıcı ve güçlendirici olmalıdır.’’ dedi.
 
Durgun ‘’ ‘Biz biriz,birlikteyiz,birlikte güçlü olacağız’’
CHP İzmir Narlıdere kongresinde 164 oy alarak yeni ilçe başkanı seçilen Mesut Durgun, eski yönetimlere teşekkür ederken, yeni dönem için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Durgun ‘’ Her ilçemizde olması gereken çok nezih bir kongre yaşadık. 8 aday adayı arkadaşımız ile birlikte yola çıkmıştık.  Gelinen sonuçta üyelerimizin seçtiği, ben ve ekibim 2 yıllığına ilçeyi yönetmek için buradan bu görevi devir alıyoruz. İlk çıktığımızda ki söylemimiz  ‘Biz biriz,birlikteyiz,birlikte güçlü olacağız’ dı. Son bir haftadır yaşanan gelişmeleri hepiniz takip ediyorsunuz, ülke genelinde ciddi anlamda önümüzde açıklık var. Biz sağlam adımlar ile iktidara yürüyoruz. İktidara yürürken de ihtiyacımız olan tek bir şey var, o da sizlersiniz. Biz hep birlikte güçlüyüz, daha önceki söylemlerimde ifade ettiğim gibi, hiç bir şekilde, ne geriye dönük biriyle kırgınlığımız var,  ne de bi farklı algılamamız var. Bizim için ana tema Cumhuriyet Halk Partisi,  arkamızda gördüğümüz bayrağımız  ve başkanımızın yolunda ilerlemektir. Kurucu ve ebedi başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur bizim yolumuz. Ne kadar sanşlıyız ki CHP’li bir belediye başkanının yönettiği ilçede görev alıyoruz. Bunlar da tabi ki bizim için çok büyük bir avantaj. Hep birlikte başkanımıza destek olacağız, örgütümüze destek olacağız. Artık daha çok sokaklarda olacağız. Daha önce söylediğimiz fikirleri eyleme dökmemiz gerekiyor. Bu konuda da oldukça kararlı bir duruş sergiliyoruz. İstikrarlı olacağız, çünkü arkamızda siz varsınız. Siz varsanız bu örgüt var, örgütün temel yapı taşları sizsiniz. Burada bugün olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki bütün süreçlerde örgütümüzün arkamızda olacağını biliyorum. Her türlü olumlu ve olumsuz eleştiriye açığım. Yanlışım olduğunda burada evimizde herseyi tartışabiliriz. Biz 2 yıl boyunca örgütün olabileceği tüm mahalle ve sokaklarda olacağız. Sayın Şahin başkanıma da çok teşekkür ediyorum. Onunla birlikte 2 yıl görev yaptık. Onun yönetiminde Türkiye şampiyonu olmuş bir örgütte görev almak, devam ettirmek, bunu bir çita daha yukarı çıkarmak da bizim boynumuzun borcu olacaktır. Açtığı yol için kendisine çok teşekkür ediyorum.  İktidara yüryüş yolu açıldı diye düşünüyorum.’’diye konuştu.

Hakan Kılıç ‘’Narlıdere’de Mustafa Kemal’in askeri olan başkan ve yönetim seçildi’’
Grand Plaza A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç ise ‘’34 yıl önce Narlıdere’de doğmuş ve CHP’nin Altı Ok’unun kemiklerine, iliklerine kadar işlemis bir partili olarak Narlıdere’de birlik ve beraberlik içerisinde  demokrasi şöleni havasında bir kongre gerçekleştirdik. 12 Ocak Pazar günü  yeni seçilen ilçe başkanı Mesut Durgun başkanımız ile burada yönetimimiz ile birlikte 2 dönem görev yapan Şahin Fırat başkanımızdan devir teslim törenine katıldık. Bu devir teslim töreninde gördük ki Narlıdere’de herkesi kucaklayacak, Narlıdere’de hiç kimsenin adamı değil, sadece CHP’nin, Mustafa Kemal’in askeri olan başkan ve yönetim seçildi. Şahin başkan da burada  gayet olumlu ve yapıcı konuştu. Kendisine Narlıdere’ye yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Yeni seçilen  Mesut başkanımızın ve yönetiminin  Narlıdere’de çok güzel işler yapacağına  yürekten inanıyorum. Belediye başkanımız Ali Engin ile örgütümüz el ele vererek  Narlıdere’de çok güzel işler başaracak. Bu konuda ben de bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak  her zaman yanlarında olacağım. Çok mutluyuz, artık örgüte ve yönetime güç vermek adına elimizde gelen her şeyi yapacağız.’’  dedi.