Narlıdere'de siyaset üstü buluşma: Başkan Engin, AKP'li Sürekli'yi ağırladı

TAKİP ET

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, makamında AK Parti İzmir İl Başkanı Avukat Kerem Ali Sürekli'yi ağırladı. Siyaset üstü gerçekleşen buluşmanın ana gündem maddesi Narlıdere'deki kentsel dönüşüm projeleri oldu. 

Narlıdere Belediyesi’nde siyaset üstü buluşma gerçekleşti. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, kendisine nezaket ziyaretinde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Avukat Kerem Ali Sürekli’yi ve AK Parti Narlıdere İlçe Yönetimi’ni makamında ağırladı. Toplantının ana gündem maddesi Narlıdere’de uzlaşı mantığı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri oldu. Başkan Engin ve Başkan Sürekli, İzmir için birlik mesajı verdi. 

‘İŞ BİRLİĞİ SÜRECEK’

AK Parti İzmir İl Başkanı Avukat Kerem Ali Sürekli’nin ziyaretinden mutlu olduğunu dile getiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Uzun yıllara dayanan bir arkadaşlığımız var. Kendisi İzmir’e büyük hizmetlerde bulundu. Ziyaretleri için çok teşekkür ederiz. Kerem Ali Sürekli, zaten pozitif ve İzmir'i seven bir siyasetçi. Bugün de İzmir’in önemli kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olan Narlıdere Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili olarak görüştük. 5 bin konutun inşa edileceği alanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz planlama sürecini geride bıraktık. Askı süreci de  sonlandı. Şimdi uygulama aşamasını iş birliği ile gerçekleştirmeye  hazırlanıyoruz” dedi. Kentsel dönüşüm projelerine açılan davaları da değerlendiren Başkan Engin, “Hukuk devletinde yaşıyoruz. Belediye olarak plan yapma yetkimiz var. Memnun kalmayanların da itiraz etme hakkı var. Biz de dava sürecine belediye olarak dahil olduk. Plana sonuna kadar sahip çıkacağız. Dava sonucunda mahkeme iptal kararı vermiş olsa bile yeniden düzenlemeler yapılacak ve o plan uygulanacaktır” diye konuştu. 

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ’

Ziyareti değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, “Olması gerektiği gibi dostça, nazik bir çerçeve içerisinde arkadaşlığımızı, dostluğumuzu sürdürüyoruz. Bugün hem bir dost olarak hem de iktidar partisinin temsilcisi olarak bir ziyaret gerçekleştirdik. Narlıdere Belediyesi'nin çizdiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın onayladığı projeyle ilgili olarak üzerimize düşen ne varsa destek olmaya hazırız. İzmir'in ihtiyacı olan bir proje hayata geçiyor. Burada milletvekillerimizin de çok büyük destekleri oldu. Bizler İzmir ve Narlıdere için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Tabi bunların yanında güncel konuları da değerlendirdik" dedi.


 

Narlıdere Narlıdere Belediyesi İzmir AKP İzmir Ali Engin