Narlıdere'nin yaşayan müzesi hizmete açıldı!

TAKİP ET

Narlıdere'nin ilk yerleşim yeri olan Yukarıköy'ün açılışında doğaya sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin" Seçilmişler önceliklerini belirlerken tarihe, doğaya sahip çıkmalı. Hedeflerimizden en önemlisi turizmdir "dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Narlıdere’nin ilk yerleşim yeri olan Yukarıköy’ün yaklaşık 3 yıldır süren restorasyon çalışmaları tamamlandı. İzmir’in marka turizm destinasyonları arasında yerini alacak Yukarıköy’ün açılış töreni gerçekleştirildi.

İzmir Valiliğinin katkıları ile Narlıdere Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Yukarıköy artık İzmir’e ‘yaşayan müze’ olarak hizmet verecek.

Düzenlenen açılış törenine Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu , Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, ve İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu katılım sağladı.

TARİHE VE DOĞAYA SAHİP ÇIKILMALI

Açılış konuşmasını yapan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin"İhaleyi gerçekleştirip, büyük ekonomik krize rağmen inşaatı sürdürdük. Önceki Valimiz ve şimdiki Valimiz, Önceki kaymakamımız ve şimdiki kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Çevre sokakları, peyzaj ve altyapısını birlikte gerçekleştirdiğimiz kurumlara teşekkür ederim. Zor bir dönemde inşaata başladık, pandemi koşullarında ihale yapmak, para bulmak, çalışan bulmak çok zordu. Ancak burası yapılmazsa terk edilecek ve gelecekte apartmanlar dikilecekti. Ben vergileriyle bu alanı yaptığımız tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Seçilmişler önceliklerini belirlerken tarihe, doğaya sahip çıkmalı, biz de buna dikkat ediyoruz. İzmir bu konuda öncü bir şehir. Bu bölge 300 yıl önce kurulmuş, bu tür yapılar tüm mahallede var ama zaman içinde aşırı göç ve imarlaşmayla sadece bu alan kaldı. Toplam 122 alan var. Biz çatı, dış cephe, aydınlatma, meydan düzenlemesi ve altyapısını yaptık. Kaldırımlar, yollar yenilendi. Tarihi ayağa kaldırmak ve bunu gelecek nesillere aktarmayı hedeflerdik" dedi.

HEDEFLERİMİZDEN EN ÖNEMLİSİ

Günü birlik turizmi özendireceklerini söyleyen Başkan Engin,"Kamu binamız, ofis, sanayimiz yok. O yüzden günü birlik turizmi, yeme içmeyi özendireceğiz. Bu alan ilçemiz için çok önemli bir işlev görecek. Ben buradan markaları da konumlanmaya davet ediyorum. Hedeflerimizden en önemlisi turizm" ifadesini kullandı

30 OCAK'TA HİZMETE AÇILACAK

Pir Sultan Abdal Parkı 30 Ocak'ta açılacağının vurgusunu yapan Başkan Engin,"Pir Sultan Abdal parkımızda 8 adet yeme içme alanı var, Elektrikli araç şarj alanı var. Çocuk alanı, yürüyüş alanları var. 30 Ocak'ta hizmete açacağız. Bizden önce görev yapmış Narlıdere Belediye Başkanlarına ve meclis üyelerine katkıları için teşekkür ederim" dedi

MODERN BİR ZAMAN YOLCULUĞU

Yukarıköy projesi ile doğru bir iş yapıldığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu,"  Güzel işler olunca hereksin keyfide yerine geliyor. İyi bir iş yapmışlar, doğru bir iş yapmışlar. İzmir'e memlekete faydalı bir iş yapmışlar. Bu işlerin devam etmesi lazım. Narlıdere'nin ilk yerleşim yerinde tarih kokan atmosferinde beraberiz. Tarih içinde gizlediği tecrübeyi herkese sunmuyor ancak o sorumluluğu alabilecek olanlara sunuyor. Tecrübeye ve tarihin sunduğu bilgiye böyle erişiliyor. Bugün burada Narlıdere Belediyesi'nin ve İzmir Valiliğimizin aldığı bu sorumluluktan dolayı çok şanslıyız. Kuşkusuz geçmişi bugüne taşırken bir sanatçı ustalığında çalışmak oldukça kıymetlidir. Burada da o yapılmış.Modern bir zaman yolculuğunun yanı sıra gelecek nesiller için geçmişin zenginliğini koruyarak büyük bir mirasta bırakıyor" dedi.

MUHAFAZAKÂRLIK BUDUR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu ,"Muhafazakarlık budur. Muhafazakarlık korumaktır. Bu milletin eserleri korumaktır muhafazakârlıktır. 300 yıllık tarihini koruyarak gerçekleşen bu çalışmanın girişimcilik ruhu kazandırması ve özellikle kadın istihdamını içermesi sevindirici bir durumdur. Kadınların olmadığı hiçbir şeyin başarıya ulaşma şansı yoktur" dedi

5 YILDA 105 PROJEYE...

Güzel bir proje olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, "Güzel bir proje ile karşı karşıyayız. İzmir ilimiz kültür varlıkları sıralamasında Türkiye'de 2. sırada. Oldukça yüksek miktarda kültür varlığından bahsediyoruz. Biz de valilik olarak son 5 yılda 105 projeye destek sunduk. 45'ini belediyelerimizle birlikte yaptık. Bu 105 proje için 450 milyon TL'lik ciddi bir bütçe harcamışız. Devam eden projelerimiz var. Bu proje için de 10 milyon bir ödenek planlamıştık. Proje bunun birkaç kat üstüne çıkmış, belediyemiz de onu finanse etmiş. Bütün kurumlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

MİRASA BERABER SAHİP ÇIKACAĞIZ

Narlı Mahallesi Muhtarı İbrahim Yurtsever,"Narlıdere'nin yerlisi ve uzun süredir mahallenin muhtarlığını yapan biri olarak bu açılış töreninde olmaktan mutluluk duyuyorum. Atalarımız ve bizler bu mahallede büyüdük. Bizim torunlarımız ve çocuklarımızda burada büyütecek. Gelenek ve göreneklerimiz yaşattığımız Narlıdere'nin ilk yerleşim yeri olan bu yerde 100 yıllık geçmişi ile özveri ile gerçekleştirilen bu çalışmalarla geçmişte geleceğe miras kalacaktır. Bu mirasa hep beraber sahip çıkacağız" dedi.

narlıdere belediyesi ali engin