NASA'dan korkunç açıklama

TAKİP ET

NASA'ya bağlı Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü'nün yayınladığı analize göre 2023 yılın Temmuz ayı, 1880 yılından beri küresel anlamda kaydedilen en yüksek sıcak ay olarak tarihe geçti.

NASA, küresel iklim krizinin yaşandığı günümüzde 2023'ün Temmuz ayının 1880'den bu yana kaydedilen en sıcak ay olduğunu açıkladı.

2023 TEMMUZ EN SICAK AY OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

NASA yöneticisi Bill Nelson, "NASA verileri, dünya genelindeki milyarlarca insanın tam anlamıyla hissettiklerini doğruluyor: 2023 yılın Temmuz ayındaki en yüksek sıcaklık olarak, kaydedildi. Amerika'lılar şu anda ülkenin her köşesinde iklim krizinin etkilerini ilk elden yaşıyor."

NASA verilerine göre özellikle Güney Amerika, Kuzey Afrika, Kuzey Amerika ve Antarktika Yarımadası'nın bazı bölgelerine sıcak hava hakimdi. Bu bölgelerde ortalamanın 4 santigrat derece üzerinde sıcaklık artışları kaydedildi. 

YÜZLERCE KİŞİ SICAKTAN HASTALANDI YA DA ÖLDÜ

NASA'ya göre bu yaz aşırı sıcaklar nedeniyle on milyonlarca kişi için sıcak hava uyarıları yapılırken, sıcak hava yüzlerce kişinin hastalanmasına ve yaşamını yitirmesine sebep oldu.

NASA küresel iklim Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü NASA verileri