Niğde'de 5,3 büyüklüğünde deprem

TAKİP ET

Kahramanmaraşlı merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar ve depremler peş peşe meydana geliyor. Dün Sivas ve Konya'da meydana gelen depremlerin ardından bugün de Bingöl, Malatya ve Hatay art arda sallandı. Son olarak Niğde'nin Bor ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre depremin merkez üssü Niğde'nin Bor İlçesi. 13:27'de  meydana gelen deprem 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.   

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,2 olarak duyurdu. 

AFAD BAŞKANI: OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR

AFAD Başkanı Yunus Sezer de 5.3'lük depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sezer, 'Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.' ifadelerini kullandı.

BOR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA
CNN Türk canlı yayınında Tunç Arslanalp'e konuşan Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, "Ülkemize geçmiş olsun. Çok şükür herhangi bir sıkıntı, sorun gözükmüyor. Bağlı olan kö bizim ilçe merkezimize 58 km. Arkadaşlar baktılar. Oradaki en yüksek zaten cami minareleri. Bir sıkıntı görünmüyor. 10-15 dakika içerisinde gerçekleşti deprem. 20-25 saniyelik bir depremdi. Can ve mal kaybı hasarı bilgisi gelmedi. Zaten teyakkuz halinde. Dün akşam da küçük bir deprem yaşadık." ifadelerini kullandı.

niğde deprem