O yiyecekten aman uzak durun, Sigaradan bile çok daha tehlikeli

TAKİP ET

Her kahvaltıda sıkça tükettiğimiz ve proteinine güvendiğimiz, spor sonrası enerji versin diye kullanılan fıstık ezmesi sandığınız kadar da masum değilmiş.

Sigaradan bile daha zararlı olabilecek o besin açıklandı. Özellikle tatlı niyetine yenilen bu yiyecek sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

Kahvaltılık sucuk, pastırma ve hindi füme gibi işlenmiş etlerin sağlığınız için korkunç olduğu açıklansa da, bu yiyecek kategorisi bir bütün olarak sağlıksız. 

Bu nedenle, bağımsız bir bölümü hak ediyor. Kahvaltıların yıldızı öyle bir besin var ki kendisini gizliyor ama ölçülü tüketilmediği zaman sağlığınıza sigaradan bile daha zararlı hale geliyor.

ŞEKER ORANI ÇOK YÜKSEK

Rafine karbonhidartlara beyaz ekmek, beyaz pirinç ve makarna, hamur işleri, pizza ve daha çoğu dahildir. Lago, “Rafine tahıl ürünlerinin vücudumuzda iltihaplanmayı teşvik ettiği biliniyor, genellikle şeker oranı daha yüksek ve obezite ile bağlantılı.”

FISTIK EZMESİ TÜKETİRKEN DİKKAT

Fıstık ezmesi gibi birçok popüler tüketici ürünü markası hidrojene yağlar içerdiğinden, tüketicilerin paketlenmiş gıda ürünlerinin üzerindeki içerik etiketini okumaları önemlidir” ifadelerinde bulunurken, bu yağlardan uzak durulması gerektiği söylendi.

Fıstık ezmesi, gerek lezzeti ile, gerekse de sağlık açısından faydaları ile sevilerek tüketilen besinlerden biri. Fıstık ezmesi tek başına tüketilebileceği gibi, başka ürünlerle birlikte de tüketilebilir. Sağlık açısından bir çok faydası olan fıstık ezmesi, gerek alerjik reaksiyonlar gösterdikleri için, gerekse de başka hastalıklardan ötürü bazı insanlar için zararlı olabilir. Doktorlar tarafından kolesterol hastalığı olan kişilerin kararında tüketmesi, aşırı tüketmekten kaçınması gerektiği tavsiye edilmektedir.

Fıstık ezmesinin çok aşırı seviyelerdeki tüketimi, ortaya ciddi riskler ve sağlık sorunları çıkarabilir. Bu yüzden kararında tüketilmesi gerekir. Aynı zamanda fıstık ezmesi yüksek yağ oranlarına sahip olduğu için, aşırı tüketimde kilo alma ya da vücudun çeşitli noktalarında sivilcelenme ve buna benzer cilt sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Gebelik esnasında aşırı tüketimin, bebeğe zarar verme riski daha çok bulunmaktadır. Fıstık ezmesini aşırı miktarda tüketen kişilerde alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir.

sağlıklı yaşam gıda spor sağlık sigara sağlıklı beslenme