Olağanüstü duruma olağanüstü Meclis! Karşıyaka'da o yerler için müdürlük kuruldu

TAKİP ET

Karşıyaka Belediye Meclisi, bugün olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. COVID-19 nedeniyle Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanan ve basına kapalı olarak yapılan toplantıya misafir de alınmadı.

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşen toplantı İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tugay toplantı başlamadan önce, “Hep beraber sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte salgın hastalıklar mücadele için gece gündüz çalışan en başta bütün kamu görevlilerimize, bütün belediye çalışan arkadaşlarımıza bu alanda çaba gösteren bütün sivil toplum çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağlık personellerimize özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Çünkü gerçekten çok düşük bir ölüm oranıyla ve çok yüksek bir iyileşme oranıyla insanların normal hayata dönmesinde şüphesi en büyük pay onlarındır” şeklinde konuştu.


TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Başkan Tugay, pazaryerlerinin denetimi için Tesisler Müdürlüğü kurulması gerektiğini belirterek, “Bizim bu müdürlüğü kurmamızdaki amaç pazar yerlerini ayrı bir müdürlük çerçevesinde yönetmektir. Buraların işletmesi ve bakımı bu çerçevede kuracağımız bir müdürlük tarafından yapılacak. Pazar yerleri müdürlüğü olarak düşünülebilirdi ama böyle bir tanım olmadığı için Tesisler Müdürlüğü olarak kuruyoruz” dedi. Meclise sunulan madde oy birliği ile geçti.

BELEDİYE TAŞINMAZLARINDAN KİRA ALINMAYACAK

Meclis’te belediye taşınmazlarının kira ve satış alacak taksitlerin ertelenmesi hakkında sunulan madde de oy birliği ile geçti. Başkan Tugay bu maddenin de Meclis kararı ile alınması gereken bir karar olduğunu belirtti.

karşıyaka covid-19 tesisler müdürlüğü pazar yerleri koronavirüs