ÖZEL HABER/ Oto galeri esnafı dert yandı

TAKİP ET

İzmir Oto Galericiler Müşavirlik Kiralama ve Yıkamacılar Esnaf Odası yönetim kurulu üyesi Engin Vardar otomotiv piyasasında yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Vardar dövizde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle oto galeri esnafının zorda olduğunu söyledi.

Aziz Güneş- İZMİR GÜNDEMİ- Son aylarda yaşanan döviz kurlarındaki yükseliş ve ekonomik zamlar Türkiye’de A’dan Z’ye bütün sektörleri derinden etkiledi. Dolar kurundaki artış ve TL’nin değer kaybından sonra otomotiv piyasası da yükselişe geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 gün önce yaptığı açıklamanın ardından döviz kurlarındaki sert düşüş, piyasalardaki durumu etkiledi.  Son yaşananların ardından gazetemize açıklamalarda bulunan İzmir Oto Galericiler Müşavirlik Kiralama ve Yıkamacılar Esnaf Odası yönetim kurulu üyesi Engin Vardar, dövizde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle oto galeri esnafının zorda olduğunu söyledi.

“İlk defa böyle bir krizle karşılaşıyorum”
İzmir Oto Galericiler Müşavirlik Kiralama ve Yıkamacılar Esnaf Odası yönetim kurulu üyesi Engin Vardar, müşterilerin en çok pahalılıktan şikayetçi olduğunu, dövizdeki dalgalanma durursa her şeyin normale döneceğini ifade etti. Vardar, “Ben oto galeri esnafı olarak bu işten para kazanamıyorum. Çünkü bu işi polisinden öğretmenine aklınıza kim gelirse herkes yapıyor. Devlet bu işe el atsın. Bu işi yapan herkes bir odaya bağlansın. Devlet bu işi yetkisiz yapanlara uyarıda bulunsun, bu işi yetkisiz yapanlar yılda en fazla 2 kez araç satsın. Öbür türlü bizim mağduriyetimiz devam eder. Ben 25 yıldır bu işi yapıyorum ve ilk defa böyle bir krizle karşılaşıyorum, şu anda sıfır araba bulamıyorum.” dedi.

“Sıfır araç stoklanıyor”
Vardar İstanbul’da bir AVM’ de araç stoklandığı iddiasıyla ilgili olarak “Bu doğru. İstanbul’da da İzmir’de de var .Bu işi bayiler yapıyor. Amaçları ise araç fiyatları arttığında stokladıkları araçları satıp daha fazla para kazanmak. Araba almaya gittiğinizde ‘üretim durdu, araba yok’ diyorlar. “dedi. Vardar, bu mağduriyetin ortadan kalkması için devletin devreye girmesi gerektiğini ve stokçuluk yapanların elindeki araçlara el koyması ve stokçuları ticaretten menetmesi gerektiğini ifade etti.
 
“Döviz düştü ama fiyatlar düşmedi”
Vardar, araç fiyatlarında azalma olmadığını dolar 18 TL iken nasılsa şimdi de aynı olduğunu söyledi. Açıklamalarının devamında ise “Sadece araba mı?  Faturalar, yiyecek içecek, un, beyaz eşya ... Aklınıza ne gelirse birçok şeyde dolar düşmesine rağmen fiyatlar düşmedi. Her şey pahalı, her şey cep yakıyor, hiç kimse araba fiyatlarının düşeceğini zannetmesin. Bu saatten sonra araba fiyatları düşmez. “ dedi.


 

oto galeri otomotiv dolar