Özel'den 'olağanüstü kurultay' mesajı: 1 Nisan'ı bekleyen çok bekler!

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, '1 Nisan'dan olağanüstü kurultay deniyor ve önceki genel başkanımla konu ilişkilendiyorlar. 1 Nisan'ı bekleyen çok bekler. CHP başarısız olsun da partiyi geri alalım diyen bir grup muhterise partiye bırakacaksam bana yazıklar olsun. Parti kaybetsin diye uğraşanların partiyi iktidar yapma şansı yoktur. Kenar köşede pusu siyaseti asla başarılı olamaz. Varsa öyle birileri avuçlarını yalarlar' dedi.

CHP’de 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili olarak parti içi tartışmalar sürüyor.

Tartışmaların odak noktası ise CHP’de parti içi muhalefet yerel seçimler sonrası olağanüstü kurultayı toplama hedefi olduğu konuşuluyor. Kulislerde CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden partiyi kurultaya götürmek için hazırlık yaptığı konuşuluyor.

Konuyla ilgili olarak Genel Başkan Özgür Özel, NOW TV yayınında katıldığı programda İlker Karagöz’e açıklamalarda bulundu.

AVUÇLARINI YALARLAR

Özel açıklamasında, “1 Nisan’dan olağanüstü kurultay deniyor ve önceki genel başkanımla konu ilişkilendiyorlar. 1 Nisan’ı bekleyen çok bekler.  CHP başarısız olsun da partiyi geri alalım diyen bir grup muhterise partiye bırakacaksam bana yazıklar olsun. Parti kaybetsin diye uğraşanların partiyi iktidar yapma şansı yoktur. Kenar köşede pusu siyaseti asla başarılı olamaz. Varsa öyle birileri avuçlarını yalarlar” dedi.

BÜYÜK MÜCADELE VERİYORUM

Yerel Seçimler’de büyük başarı hedeflediklerini söyleyen Özel, “31 Mart Seçimleri, CHP’nin hemen hemen en zor yerel seçimlerinden biri olacak. Sırf AKP kaybetsin de ne olursa olsun diyen HDP yok. İYİ Parti AKP, Cumhur İttifakı bir yanda, CHP bir yanda ikisine de oy vermeyin kampanyası yapıyor. Diğer ittifak ortaklarımız da kendi yoluna gitti. Hepsinin canı sağ olsun. Bunlara karşı tek başımıza mücadele veriyoruz. 3 ay önce geldim. Bir önceki sçeimlere göre 25 kat fazla anket yaptım, objektif kriterler koydum. 31 Mart’ta büyük bir başarı bekliyorum. CHP belediyeciliği ile ilgili bazı beklentiler daha fazla karşılayacağını düşünüyorum. Benim esas meselem bir büyük değişimin ilk adımını atmak. 30’lu yaşlarında arkadaşlarımızı belediye başkan adayı yaptık. Köy okuluna tayin olmuşum, Haziran’da çocuklar karne alacak. Veliler bu çocuk okumazsa hesabı sana soracağız diyor. Ben büyük mücadele veriyorum. Mayıs seçimlerinden sonra yaşanan dağılmayı toparladık, yeniden oy verme konusunda  Mayıs ayındaki ruh halinden kurtuldu CHP’liler…. Şimdi mesele hep beraber çalışmak” şeklinde konuştu.

BAŞKA NEDENLERLE DEĞİŞİM KÖTÜLENMEK İSTİYOR

Belediye başkan adayları üzerinden gelen eleştirilere İzmir’i örnek göstererek yanıt veren Özel, “Herkes değişim istiyor ancak başka tarafta istiyor. Değişim onun belediye başkanlığını, meclis üyeliğini etkiliyorsa bir anda başka nedenlerle değişim kötülenmek istiyor. Cumhuriyet tarihi boyunca İzmir'de 6 kadın belediye başkanımız var. Bu seçimde 9 tane kadın belediye başkanı adayımız seçilecek yerden gösterildi. Eskiden 20 bin nüfuslu yerlerdeydi kadın adaylarımız... Şimdi ise Konak, Karşıyaka, Karabağlar’da kadın belediye başkan adaylarımız var. İzmir’de 30 adayın 12 tanesi 40 yaş altında. CV’lerine baktığımızda bırakın belediyeyi, dünyanın en önemli şirketlerini yönetecek isimler var. Kimi mimarlar odasından, kimi çevre mühendisleri odasından geliyor. Kent suçları ile mücadele etmiş insanlar var. Onlar CHP’nin önümüzdeki dönem sosyal politikalarını yürütmek için önemli görevler alacaklar” açıklamasını yaptı.

chp özgür özel